19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInundații devastatoare pe insula grecească Evia

Inundații devastatoare pe insula grecească Evia

Cel puțin şapte persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale în insula grecească Evia, potrivit celui mai nou bilanț.

Imaginile dezastrului sunt impresionate. Cele mai multe dintre victime, printre care şi un bebeluş, au fost găsite în interiorul sau în apropierea locuinţelor lor, conform digi24.ro.

Insula grecească Evia este o populară destinaţie turistică asupra căreia s-au abătut inundații puternice. Printre cei care și-au pierdut viața sunt un bebeluş de 8 luni şi doi bătrâni de peste 80 de ani, membri ai aceleiași familii. Ei au fost surprinși de viitură în casă.

Pompierii au primit peste 600 de cereri de ajutor

Pompierii au primit peste 600 de cereri de ajutor de la oameni blocați în mijlocul apelor, în case sau mașini.
Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, iar opt oameni au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieşit din matcă, inundând drumurile. Transportul a fost perturbat.

Torentele au îngreunat sosirea ajutoarelor

Torentele au îngreunat sosirea ajutoarelor. Inundațiile s-au produs după ce câteva ape curgătoare s-au revărsat în urma unei furtuni puternice

Pagubele produse de furtună sunt uriaşe în anumite regiuni din centrul Evia

Ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias, care a ajuns la faţa locului, a declarat: „Gândurile noastre se îndreaptă către cei care nu au supravieţuit. Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum“. Potrivit acestuia, pagubele produse de furtună sunt uriaşe în anumite regiuni din centrul Evia.

Premierul Kyriakos Mitsotakis este aşteptat, la rândul lui, să viziteze regiunea luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS