15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă 42 de muncitori români cu COVID-19, repatriați din Germania

Încă 42 de muncitori români cu COVID-19, repatriați din Germania

Autoritățile din Bavaria au inițiat o procedură de repatriere voluntară a cetățenilor români care dețin trei teste negative succesive pentru infecția cu SARS-CoV-2. Au fost repatriați și românii care inițial au fost testați pozitiv și care au încheiat perioada de izolare prevăzută de legislația germană.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe precizează că 42 de cetățeni români care dețin trei teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 și au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislația germană și care și-au exprimat dorința de a reveni în România, au fost repatriați pe cale rutieră. Costurile au fost suportate de către autoritățile germane. Aceștia se adaugă celor 153 de cetățeni români, lucrători în cadrul aceleiași ferme, care au revenit în țară la 7 august, cu o cursă aeriană tip charter, în condițiile în care dețineau trei teste negative pentru COVID-19  sau au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislația germană.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții companiei angajatoare și cu lucrătorii români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089553307 și 0049 08998106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al Oficiului consular: 00491602087789.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS