13 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Belgia: Mai multe staţiuni de pe litoral interzic turismul de o zi

Belgia: Mai multe staţiuni de pe litoral interzic turismul de o zi

Mai multe oraşe şi staţiuni balneare flamande de pe litoralul Belgiei au anunţat duminică interzicerea accesului ”turiştilor de o zi” pe perioada valului de caniculă în urma unor incidente cauzate de nerespectarea măsurilor împotriva pandemiei de COVID-19, informează Agerpres, citând AFP.

Comunele Knokke-Heist şi Blankenberge au luat această decizia pentru a ”garanta securitatea publică”, au precizat edilii.

Mai multe persoane au fost arestate sâmbătă la Blankenberge după izbucnirea unui conflict între grupuri de turişti pe plajă.

Un grup de tineri a fost somat să plece de pe plajă după ce a refuzat să respecte măsurile de securitate impuse pentru stăvilirea pandemiei. Turiştii au protestat violent fiind necesară intervenţia poliţiei.

În imaginile filmate de martori aflaţi la faţa locului şi difuzate pe reţelele de socializare se poate vedea cu tinerii aruncă umbrele în poliţiştii aflaţi pe plajă.

Persoanelor violente arestate li s-a interzis să rămână cazaţi în localitate, iar turismul de o zi a fost interzis. ”Avem nevoie de o pauză”, a explicat primarul oraşului, Daphne Dumery.

”Oricine vine la Blankenberge trebuie să aibă un motiv valabil pentru a i se permite accesul. Prin această măsură, încercăm să restabilim calmul”, a subliniat aceasta.

Comuna Knokke a adoptat o măsură similară în urma a ”zeci de incidente, atât pe timpul zilei, cât şi noaptea”, se mai explică în comunicat.

Consiliul comunal a considerat în această situaţie ”că este obligaţia sa să ia măsuri drastice. Pentru a garanta securitatea publică, turiştii de o zi nu vor mai putea intra” în staţiunea balneară.

Puncte de control vor fi instalate începând de duminică la intrarea în comună, iar cei care sosesc trebuie să deţină o ”dovadă” justificativă: locuiesc în oraş, sunt cazaţi la o unitate sau hotel, muncesc în oraş.

”Toate vehiculele vor fi verificate. Oricine nu are un motiv întemeiat pentru a fi la Knokke va trebui să facă imediat cale întoarsă”, au avertizat autorităţile.

Societatea feroviară franceză SNCB a comunicat pasagerilor trenurilor care merg spre coasta belgiană măsurile adoptate de autorităţile din Blankenberge şi Knokke pentru ”a verifica dacă destinaţia lor e autorizată”.

Belgienii au pornit în număr mare sâmbătă spre regiunea de coastă în căutarea unor locuri mai răcoroase după ce temperaturile au trecut de 35 de grade Celsius.

Oraşul Ostende alături de alte două oraşe balneare au solicitat SNCB să nu mai programeze trenuri suplimentare către litoral.

”Sâmbătă, trenurile au ajuns pe coastă pline la o capacitate de 115%. Este iresponsabil”, a protestat guvernatorul provinciei într-un comunicat.

”Poliţia va supraveghea în mod strict toate oraşele costiere pentru a se asigura că acestea respectă toate directivele. Contravenienţii vor fi pedepsiţi sever”, a avertizat acesta.

Belgia se confruntă de sâmbătă cu un val de caniculă prognozată pentru mai multe zile, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de...

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de atletism. Sistemul de turnichete pentru stadionul de atletism are o valoare estimată de 700.000 de lei, fără TVA.

ȘTIRI GdS

Profesor cu Covid 19, elevi fără lecţii

Şcoala on-line a început cu o pauză la Întorsura, Dolj

Contoarele și repartitoarele de costuri instalate după 25 octombrie...

Craiovenii care îşi montează după 25 octombrie 2020 repartitoare de costuri pentru energia termică trebuie să-şi instaleze dispozitive care pot fi citite...

Gucci a lansat blugii deteriorați de petele de iarbă

După moda blugilor rupți, o nouă tendință pare să-și facă loc în această nișă: jeanșii cu pete de iarbă și de pământ,...

Iran: Cel mai mare număr zilnic de cazuri COVID-19,...

Ministerul Sănătăţii din Iran a anunţat marţi 3.712 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 ore, cel mai mare număr zilnic înregistrat...

SUA a depășit pragul de 200.000 de decese atribuite...

Statele Unite au înregistrat astăzi 200.000 de decese atribuite Covid-19, cu șase săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, potrivit Universității Johns Hopkins.

Președintele Consiliului European a intrat în carantina

Summitul UE de joi şi vineri a fost amânat pentru 1 şi 2 octombrie din cauza faptului că preşedintele Consiliului European, Charles...