13 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Exploziile din Beirut: Președintele libanez evocă "neglijența" sau "o rachetă"

Exploziile din Beirut: Președintele libanez evocă „neglijența” sau „o rachetă”

Președintele libanez, Michel Aoun, a afirmat vineri că explozia catastrofală din portul Beirut a fost provocată „fie de neglijență, fie de o intervenție externă”, evocând ipoteza „unei rachete”, scrie AFP.

„Este posibil ca aceasta să fi fost provocată de neglijență sau de o acțiune externă, o rachetă sau o bombă”, a afirmat șeful de stat, într-o discuție cu ziariștii difuzată de televiziuni, la trei zile de la catastrofa care a ucis peste 150 de oameni.

Este pentru prima oară când un oficial libanez evocă o pistă externă a exploziei, în condițiile în care autoritățile au afirmat până în prezent că a fost provocată de un incendiu la depozitul cu azotat de amoniu.

Președintele, în vârstă de 85 de ani, a adăugat că i-a solicitat joi președintelui francez Emmanuel Macron „să ne furnizeze imagini aeriene pentru a putea determina dacă au existat avioane în spațiul (aerian) sau rachete” în momentul exploziei de marți.

„Dacă imaginile nu sunt disponibile la francezi, le vom cere altor țări”, a adăugat Aoun, violent criticat de populație, care acuză incompetența autorităților și corupția.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de...

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de atletism. Sistemul de turnichete pentru stadionul de atletism are o valoare estimată de 700.000 de lei, fără TVA.

ȘTIRI GdS

Profesor cu Covid 19, elevi fără lecţii

Şcoala on-line a început cu o pauză la Întorsura, Dolj

Contoarele și repartitoarele de costuri instalate după 25 octombrie...

Craiovenii care îşi montează după 25 octombrie 2020 repartitoare de costuri pentru energia termică trebuie să-şi instaleze dispozitive care pot fi citite...

Gucci a lansat blugii deteriorați de petele de iarbă

După moda blugilor rupți, o nouă tendință pare să-și facă loc în această nișă: jeanșii cu pete de iarbă și de pământ,...

Iran: Cel mai mare număr zilnic de cazuri COVID-19,...

Ministerul Sănătăţii din Iran a anunţat marţi 3.712 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 ore, cel mai mare număr zilnic înregistrat...

SUA a depășit pragul de 200.000 de decese atribuite...

Statele Unite au înregistrat astăzi 200.000 de decese atribuite Covid-19, cu șase săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, potrivit Universității Johns Hopkins.

Președintele Consiliului European a intrat în carantina

Summitul UE de joi şi vineri a fost amânat pentru 1 şi 2 octombrie din cauza faptului că preşedintele Consiliului European, Charles...