16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExploziile din Beirut: Președintele libanez evocă "neglijența" sau "o rachetă"

Exploziile din Beirut: Președintele libanez evocă „neglijența” sau „o rachetă”

Președintele libanez, Michel Aoun, a afirmat vineri că explozia catastrofală din portul Beirut a fost provocată „fie de neglijență, fie de o intervenție externă”, evocând ipoteza „unei rachete”, scrie AFP.

„Este posibil ca aceasta să fi fost provocată de neglijență sau de o acțiune externă, o rachetă sau o bombă”, a afirmat șeful de stat, într-o discuție cu ziariștii difuzată de televiziuni, la trei zile de la catastrofa care a ucis peste 150 de oameni.

Este pentru prima oară când un oficial libanez evocă o pistă externă a exploziei, în condițiile în care autoritățile au afirmat până în prezent că a fost provocată de un incendiu la depozitul cu azotat de amoniu.

Președintele, în vârstă de 85 de ani, a adăugat că i-a solicitat joi președintelui francez Emmanuel Macron „să ne furnizeze imagini aeriene pentru a putea determina dacă au existat avioane în spațiul (aerian) sau rachete” în momentul exploziei de marți.

„Dacă imaginile nu sunt disponibile la francezi, le vom cere altor țări”, a adăugat Aoun, violent criticat de populație, care acuză incompetența autorităților și corupția.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS