13 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Japonia marchează 75 de ani de la atacul nuclear

Japonia marchează 75 de ani de la atacul nuclear

-

Clopotele au bătut în Hiroshima, Japonia, pentru a marca 75 de ani de la căderea primei bombe atomice din lume. La 6 august 1945, un bombardier american a aruncat bomba de uraniu deasupra orașului, ucigând aproximativ 140.000 de oameni. Trei zile mai târziu, a doua armă nucleară a fost aruncată pe Nagasaki. Două săptămâni mai târziu Japonia s-a predat, punând capăt celui de-al Doilea Război Mondial.

Japonia a comemorat joi primul atac nuclear din istorie, care a avut loc în urmă cu 75 de ani la 6 august 1945 la Hiroshima, în contextul particular al pandemiei de coronavirus ce a forţat limitarea în acest an a omagiilor aduse victimelor, potrivit BBC.

Supravieţuitori ai bombei atomice, descendenţi ai victimelor, prim-ministrul japonez Shinzo Abe şi câţiva reprezentanţi oficiali străini au participat la principala ceremonie de comemorare, la începutul dimineţii la Hiroshima (vestul Japoniei), majoritatea purtând măşti.

Marele public, pe de altă parte, nu a fost invitat la eveniment din cauza COVID-19 şi a trebuit să se mulţumească să urmărească ceremonia online.

Alte evenimente au fost complet anulate, inclusiv ceremonia lumânărilor plutitoare de la Hiroshima, de la căderea nopţii în fiecare 6 august în memoria victimelor.

O rugăciune tăcută a avut loc la ora locală 8.15 (miercuri 23.15 GMT), marcând momentul exact când bomba atomică a explodat pe cerul Hiroshimei în urmă cu 75 de ani.

Dar evenimentele memoriale au fost reduse anul acesta din cauza pandemiei. Joi devreme, prim-ministrul japonez Shinzo Abe și primarul orașului Hiroshima s-au alăturat supraviețuitorilor și descendenților bombei din Parcul Păcii din oraș. Parcul este de obicei plin cu mii de oameni pentru aniversare, dar prezența a fost redusă semnificativ în acest an, cu scaune distanțate și majoritatea participanților purtând măști.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de...

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de atletism. Sistemul de turnichete pentru stadionul de atletism are o valoare estimată de 700.000 de lei, fără TVA.

ȘTIRI GdS

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de...

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de atletism. Sistemul de turnichete pentru stadionul de atletism are o valoare estimată de 700.000 de lei, fără TVA.

Profesor cu Covid 19, elevi fără lecţii

Şcoala on-line a început cu o pauză la Întorsura, Dolj

Contoarele și repartitoarele de costuri instalate după 25 octombrie...

Craiovenii care îşi montează după 25 octombrie 2020 repartitoare de costuri pentru energia termică trebuie să-şi instaleze dispozitive care pot fi citite...

Horoscop

BerbecPosibil că astăzi apar oportunități noi, însă conjuncturile sunt nefavorabile din punct de vedere al câștigurilor financiare. Îţi lipsește curajul, îţi faci...

Bancul zilei

După ce timp de trei zile a stat la băut cu prietenii, un bărbat se întoarce acasă. Surprins, vede în faţa uşii...

Nicolae Giugea: Viziunea mea despre Craiova

În această campanie electorală ați auzit multe promisiuni, unele realiste, altele fanteziste. Când vorbim despre proiecte, ele seamănă destul de mult, pentru...