22.9 C
Craiova
marți, 9 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateAproape jumătate dintre deţinuţii dintr-o închisoare din Arizona, pozitivi la COVID-19

Aproape jumătate dintre deţinuţii dintr-o închisoare din Arizona, pozitivi la COVID-19

Peste 500 de deţinuţi, adică aproape jumătate dintre deținuții de la un penitenciar din statul american Arizona, au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, au anunţat responsabili locali citaţi de Xinhua şi CBS News.

Un număr de 517 deţinuţi de la închisoarea Whetstone din Tucson au contractat coronavirusul şi sunt găzduiţi în spaţii separate, primind îngrijiri medicale, a menţionat într-un comunicat difuzat marţi Departamentul penitenciarelor din statul american.

Aceştia nu vor fi lăsaţi să revină în colectivitate înainte să fie declaraţi vindecaţi, asigură departamentul.

La Whetstone sunt închişi în total 1066 de deţinuţi.

Comunicatul administraţiei închisorilor notează că personalul dispune de „echipament complet de protecţie, inclusiv măşti N-95, combinezoane, mănuşi şi viziere” şi în închisoare sunt respectate cu rigurozitate normele de igienă.

Pandemia de coronavirus a lovit dur închisorile americane. Peste 100 de deţinuţi au murit de COVID-19 de la începutul pandemiei, iar conform administraţiei federale a închisorilor din SUA peste 10.000 de deţinuţi au avut un test pozitiv pentru coronavirus, la peste 35.000 de teste efectuate.

Un recent studiu realizat de universitatea Johns Hopkins şi UCLA a arătat că deţinuţii se confruntă cu rate semnificativ mai ridicate de deces şi contaminare comparativ cu populaţia generală. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS