21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania se confruntă cu al doilea val de Covid-19

Germania se confruntă cu al doilea val de Covid-19

Germania se confruntă deja cu al doilea val de coronavirus şi riscă anularea succesului înregistrat iniţial, dacă nu sunt respectate regulile de distanţare fizică, a afirmat lidera asociaţiei medicilor germani

Experţii în sănătate avertizează că virusul se răspândeşte în comunităţi în lipsa respectării riguroase a regulilor de igienă şi distanţare. Numărul cotidian de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus a crescut constant în ultimele săptămâni, potrivir Agerpres.
Datele comunicate marţi de Institutul german de boli infecţioase Robert Koch (RKI) au arătat un plus de 879 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, iar numărul deceselor a crescut cu opt, ajungând la un total de 9.156.
„Ne aflăm deja pe o a doua uşoară pantă ascendentă”, a apreciat Susanne Johna, preşedinta Marburger Bund, în interviul publicat în Augsburger Allgemeine.

Oamenii, îndemnaţi să respecte regulile de distanţare şi să poarte mască

Ea a atenţionat că există pericolul ca dorinţa revenirii la normalitate şi renunţarea la măsurile de izolare să spulbere succesul înregistrat până acum de Germania. Aceasta i-a îndemnat pe oameni să respecte regulile de distanţare şi de igienă şi să poarte mască.

Germania, număr mult mai mic de decese faţă de Franţa sau Italia

Germania, cea mai mare economie a Europei, a rezistat până acum pandemiei cu un număr mult mai mic de decese faţă de vecini ai săi cum sunt Franţa sau Italia. Acest lucru a fost posibil datorită testării pe scară largă, sistemului medical bine echipat şi respectării riguroase a distanţării fizice.

În Germania există aproape 21.000 de locuri la terapie intensivă

Susanne Johna a asigurat că spitalele sunt pregătite şi se pot pune eşalonat la dispoziţia pacienţilor locuri la terapie intensivă, reducând simultan şi treptat numărul internărilor planificate pentru tratamente generale. Potrivit registrului de specialitate DIVI, în Germania există aproape 21.000 de locuri la terapie intensivă, din care actualmente sunt libere 12.200.

Luni, 270 de pacienţi cu COVID-19 se aflau la terapie intensivă în Germania, dintre care 130 pe ventilaţie mecanică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS