12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate40 de persoane aflate pe un vas de croazieră norvegian, confirmate cu COVID-19

40 de persoane aflate pe un vas de croazieră norvegian, confirmate cu COVID-19

Cel puțin 40 de pasageri și membri ai echipajului unui vas de croazieră norvegian au fost testați pozitiv cu COVID-19, spun oficiali citați de BBC.

Compania care deține MS Roald Amundsen a anunţat că sute de alți pasageri, care s-au aflat la bordul vasului, sunt acum în carantină și așteaptă rezultatele testelor. Vasul a fost andocat în portul Tromso, în nordul Norvegiei vineri. Firma care îl deține a anunțat că suspendă toate expedițiile.

Patru dintre membrii echipajului, internați în spital

Patru dintre membrii echipajului au fost internați în spital, vineri, cu simptome de coronavirus, la puțin timp după ce vasul a poposit la Tromso. Mai târziu, toți au primit rezultate pozitive la testele pentru COVID-19. Alți 32 din 158 de membri ai echipajului au fost și ei confirmați cu coronavirus.

Pasagerilor li s-a solicitat să intre în autoizolare

Pasagerii au fost și ei, ulterior, contactați și li s-a solicitat să intre în autoizolare, spun oficialii sanitari norvegieni. Dintre pasageri, cinci au fost confirmați cu infecție COVID-19. În total, la bordul navei s-au aflat 387 de pasageri.

Este posibil să apară noi cazuri de infectare la persoanele aflate la bordul navei

Un oficial norvegian spune că se așteaptă ca alte noi cazuri de infectare să apară în legătură cu persoanele de la bordul navei. MS Roald Amundsen s-a aflat într-un voiaj spre Svalbard în Marea Arctică și ar fi trebuit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS