17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTătaru: Vom avea o creştere progresivă în următoarele două săptămâni

Tătaru: Vom avea o creştere progresivă în următoarele două săptămâni

Nelu Tătaru a declarat că urmează două săptămâni de „creştere progresivă” a cazurilor de infectare cu COVID-19. Ministrul sănătății a spus că în acest timp se lucrează la adaptarea spitalelor din zonele afectate, dar şi din judeţele limitrofe pentru a putea trata pacienţi infectaţi cu acest virus.

„Începând cu 3 iulie, odată cu intrarea în vigoare a legii, am reluat această muncă titanică de identificate, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu.

În acest moment suntem în săptămânile în care se consumă boala acelor aproape 4.000 de pacienţi care au refuzat internarea sau au solicitat externarea în cele aproape trei săptămâni.

Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri. Rămâne ca noi, ca sistem sanitar, ca Minister, ca guvern, să adaptăm unităţile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensivă, aparatura, la numărul care în fiecare zi îl vedem ca şi terapie intensivă, ca şi adresabilitate la unităţile de primiri urgenţe”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, joi, la Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS