17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de angajați ai Carierei Jilț Nord, trimiși forțat în concediu de odihnă

Zeci de angajați ai Carierei Jilț Nord, trimiși forțat în concediu de odihnă

Zeci de salariați ai Carierei Jilț Nord, din Complexul Energetic Oltenia, au fost trimiși în concediu de odihnă, după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste circuitele de benzi care deserveau două excavatoare mari.

Pământul a ajuns și la un al treilea circuit de benzi care nu a fost afectat însă. Dat fiind faptul că două excavatoare și circuitele de benzi aferente nu mai sunt funcționale, zeci de mineri nu mai au unde să își desfășoare activitatea.

Prin urmare, la nivelul conducerii Carierei Miniere Jilț Nord a fost luată decizia ca peste 50 de salariați să nu mai vină la serviciu și să intre obligatoriu în concediu de odihnă. Nu toți angajații sunt mulțumiți de faptul că se află în întrerupere de activitate, mai ales că își folosesc zilele din concediul de odihnă.

Cererea de cărbune va crește

Avaria la circuitele de benzi transportoare și blocarea excavatoarelor la Cariera Jilț Nord au survenit într-o perioadă în care se fac pregătiri pentru constituirea stocurilor de siguranță pentru perioada de iarnă.

Complexul Energetic Oltenia și alte companii energetice vor fi obligate să constituie stocuri de combustibil pentru a avea siguranța că vor putea fi livrate cantitățile de energie solicitate de către Dispeceratul Energetic Național în iarna 2020 – 2021.

La nivelul Complexului Energetic Oltenia, în cea de-a doua jumătate a lunii august vor începe pregătirile pentru constituirea stocurilor de cărbune. Acestea vor trebui să fie disponibile atât la nivelul depozitelor din sucursalele termocentrale, cât și la nivelul depozitelor din carierele miniere.

Funcționează cu cinci grupuri energetice

Complexul Energetic Oltenia funcționează, în prezent, cu un total de cinci grupuri energetice la termocentralele din Gorj și din Dolj. În momentul de față sunt în funcțiune două grupuri la Termocentrala din Rovinari. Este vorba de blocurile energetice numerele 3 și 6.

La Termocentrala din Turceni este în funcțiune blocul energetic numărul 5. Totodată, la Sucursala Electrocentrale Craiova II este funcțional grupul energetic numărul 1, iar la Termocentrala de la Ișalnița grupul energetic numărul 8. Livrările medii în Sistemul Energetic Național trec de 1.000 de MW oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS