27.6 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Coronavirus Italia: Vaccinul AstraZeneca va fi din ianuarie în farmacii

Coronavirus Italia: Vaccinul AstraZeneca va fi din ianuarie în farmacii

Mai sunt cinci luni și câteva zile până la sfârșitul acestui dificil an 2020. Anul bisect va intra în istorie pentru că a fost anul pandemiei de coronavirus, care a ucis aproape 650.000 de oameni în întreaga lume, obligând lumea să intre în carantină, potrivit Il Giornale.

2021, însă, ar trebui să înceapă în semn de speranță și de renaștere: în ianuarie, de fapt, va sosi vaccinul împotriva COVID-19, susține Piero Di Lorenzo, președintele IRBM din Pomezia, un institut de cercetare specializat în științe biomedicale și chimie organică. Intervievat de cotidianul „Libero”, Di Lorenzo a declarat că experimentul asupra medicamentului ar trebui să se încheie până la sfârșitul lunii septembrie. Pe scurt, două luni și cercul ar trebui să se închidă pentru a da undă verde ciclului de producție și, desigur, comercializării pe scară largă.

„Avem nevoie de undă verde de la agențiile de reglementare, dar având în vedere că suntem în prezența unei pandemii teribile, sunt sigur că vor reduce toate timpurile birocratice și vor da autorizație în timpul strict necesar pentru a analiza rezultatele științifice cu severitatea potrivită”, precizează Di Lorenzo, care explică care ar fi procesul birocratic pentru ChAdOx1, experimentat de multinaționala britanică AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford și, de asemenea, cu IRBM din Pomezia.

Producția pe scară largă poate începe la sfârșitul lunii septembrie

Ei bine, începând din ianuarie, am putea găsi vaccinul în farmaciile noastre: „Primele doze în comerț vor fi de la începutul anului viitor; ChAdOx1 a fost deja testat cu succes pe mii de pacienți. Acum suntem în faza a treia, cu testul la zece mii de oameni: dacă totul merge bine, producția pe scară largă poate începe la sfârșitul lunii septembrie”. Deja, în câteva luni, de fapt, vor fi disponibile milioane de doze și în 12 luni, datorită capacității colosale de producție a gigantului AstraZeneca, planeta poate fi imunizată cu două miliarde de doze.

Și prețul? Extrem de redus, mai spune Di Lorenzo:

Prețul vaccinului, de fapt, ar trebui să fie între doi și trei euro. Un preț preferențial, așa cum sugerează însuși Di Lorenzo, o vor avea categoriile cele mai expuse riscurilor; prin urmare, mai întâi personalul medico-sanitar care lucrează în structurile spitalicești din țară, apoi polițiștii, personalul școlar (care lucrează în contact cu copiii), vârstnicii și cei care suferă de boli anterioare care, împreună cu o posibilă infecție cu Sars-Cov-2, ar putea duce la complicații grave, până la moarte.

Dacă totul merge bine și nu există piedici, prin urmare, peste 180 de zile, vaccinul va fi disponibil în farmacii la un cost foarte redus: de aceea, 2021 ne-ar putea face „să uităm” de coșmarurile din acest an 2020. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Simona Halep, în finală la Praga. Begu a jucat...

Simona Halep va juca în finala de...

ȘTIRI GdS

Revoltător. Un șofer a intrat cu BMW-ul pe plaja...

Caz revoltător, astăzi, pe plaja sălbatică din Vadu. Un turist a fost filmat în timp ce mergea cu mașina pe plajă.

Minor dispărut în Calafat. Sunați la 112 dacă l-ați...

Un băiat de 17 ani a dispărut ieri, după ce a plecat dintr-un centru de tip familial din Calafat.

Rusia a produs primul lot de vaccin anti coronavirus

Rusia a produs primul lot din vaccinul său anti-Covid-19, a relatat agenția de știri Interfax citând Ministerul rus al Sănătății, la câteva...

Concert dedicat cadrelor medicale implicate în lupta cu noul...

Luni, 24 august, ora 20:00, pe Esplanada Ateneului Român, va avea loc concertul-omagiu organizat de Asociaţia Medicală Română și susținut de Orchestra...

24 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a înregistrat încă 24 de cazuri noi de coronavirus. Din datele raportate de către Direcția de Sănătate...

Decizie controversată a Ministrului Educației: L-a demis pe părintele...

Ministrul Educației, Monica Anisie, a provocat, vineri seara, un nou scandal, hotărând să îl demită din funcție pe cel mai titrat cercetător...