27.6 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Comisia Europeană a reușit să semneze un contract pentru medicamentul Remdesivir

Comisia Europeană a reușit să semneze un contract pentru medicamentul Remdesivir

Executivul Uniunii Europene a anunțat miercuri că a semnat un contract cu compania Gilead pentru medicamentul Remdesivir pentru 30.000 de pacienți, livrările urmând să fie făcute la începutul lunii august, transmite Reuters.

”Comisia a semnat un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru doze de Veklury, numele sub care este vândut remdesivir. De la începutul lui august încolo, livrări din medicamentul Vekluri vor fi disponibile pentru țările membre și Regatul Unit”, a declarat Dana Spinant, purtătoare de cuvând a Comisiei, într-o conferință de presă.

Ea a spus că acest contract este în valoare de 63 de milioane de euro și va permite tratatrea a 30.000 de pacienți cu simptome severe de Covid-19.

”Această primă tranșă va fi folosită pentru rezolvarea nevoilor imediate. De asemenea, Comisia pregătește achiziții comune de alte rezerve din acest medicament, care va acoperi nevoile suplimentare, începând cu luna octombrie”, a adăugat Spinant.

Remdesivir a redus cu 62% riscurile mortalității în cazul pacienților bolnavi de Covid-19, conform unor noi rezultate anunțate de compania farmaceutică americană.

Remdesivir, primul medicament împotriva COVID-19 recomandat pentru autorizare în Uniunea Europeană, a venit în România în cadrul unui studiu clinic, ajungând în doar câteva spitale, în condițiile în care producătorul a pus la dispoziția țării noastre o cantitate limitată, de 640 de flacoane, a explicat vineri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Țara noastră urmează să mai primească o cantitate de încă 600 de flacoane.

Doi pacienți internați în secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara au refuzat tratamentul cu Remdesivir. Un alt pacient internat la ATI la Timișoara a refuzat acest tratament, pe motiv că nu acceptă experimente, el decedând sâmbără. Reprezentanții spitalului spun că, „probabil speriați de această situație și în urma eforturilor medicilor”, cei doi pacienți au acceptat tratamentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Simona Halep, în finală la Praga. Begu a jucat...

Simona Halep va juca în finala de...

ȘTIRI GdS

Revoltător. Un șofer a intrat cu BMW-ul pe plaja...

Caz revoltător, astăzi, pe plaja sălbatică din Vadu. Un turist a fost filmat în timp ce mergea cu mașina pe plajă.

Minor dispărut în Calafat. Sunați la 112 dacă l-ați...

Un băiat de 17 ani a dispărut ieri, după ce a plecat dintr-un centru de tip familial din Calafat.

Rusia a produs primul lot de vaccin anti coronavirus

Rusia a produs primul lot din vaccinul său anti-Covid-19, a relatat agenția de știri Interfax citând Ministerul rus al Sănătății, la câteva...

Concert dedicat cadrelor medicale implicate în lupta cu noul...

Luni, 24 august, ora 20:00, pe Esplanada Ateneului Român, va avea loc concertul-omagiu organizat de Asociaţia Medicală Română și susținut de Orchestra...

24 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a înregistrat încă 24 de cazuri noi de coronavirus. Din datele raportate de către Direcția de Sănătate...

Decizie controversată a Ministrului Educației: L-a demis pe părintele...

Ministrul Educației, Monica Anisie, a provocat, vineri seara, un nou scandal, hotărând să îl demită din funcție pe cel mai titrat cercetător...