14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Craiova dă bani cuplurilor infertile

Primăria Craiova dă bani cuplurilor infertile

Primăria Craiova va acorda un sprijin financiar cuplurilor infertile pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Banii se acordă prin Proiectul O Şansă la Viaţă – FIV sub forma unor vouchere. Suma se ridică la 13.800 de lei pentru fiecare cuplu. Vor putea benefica de acest ajutor doar 10 cupluri cu afecțiuni incompatibile cu reproducerea pe cale naturală, pentru efectuarea procedurii de ferilizare in vitro. Acestea vor fi selectate după depunerea documentelor la Serviciul Public Management Spitale, Cabinete Medicale și Creșe.

Iniţial, în perioada 11.03.2020-24.04.2020, primăria a lansat o consultare publică. În acest interval au fost primite 6 mesaje de la persoane interesate. Aceste mesaje conținând în principal sugestii/propuneri referitoare la criteriul de eligibilitate AMH >1 pentru partenerele în vârstă de peste 35 ani, solicitându-se să nu fie luat în considerate acest criteriu în selectarea cupluri.

Visul oricărui cuplu va putea fi atins cu bani de la primărie
Visul oricărui cuplu va putea fi atins cu bani de la primărie

Criteriile de eligibilitate

Criteriile de eligibilitate pentru pacienți în vederea includerii în proiectul „O Șansă la Viață – FIV” sunt: a.AMH >1, excepție făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ulnu este criteriu de excludere;
b.cuplu autolog sau cupluri în care partenerul suferă de azoospermie (nu se exclud procedurile cu sperma donată);
c.indice de masă corporală al partenerei între 20 – 30;
d.vârsta partenerei între 24 – 45 de ani.
e.Cuplul are domiciliul stabil în municipiul Craiova de cel puțin 3 ani.

Cuplurile infertile primesc bani de la primărie
Cuplurile infertile primesc bani de la primărie

Proiectul se va derula prin farmacii și unități sanitare publice și private acreditate de către Agenția Națională de Transplant pentru fertilizare in vitro.
Sprijinul financiar se acordă sub forma de două vouchere pentru fiecare cuplu. Un voucher pentru tratamentul medicamentos în valoare de 4.600 lei. Şi un voucher pentru intervenţia medicală specifică în valoare de 9.200 lei. Cheltuielile care depășesc valoarea totală a celor doua vouchere (13.800 lei) vor fi suportate de beneficiari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS