14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaboratorul de genetică moleculară face angajări pentru că își va dubla capacitatea de testare COVID

Laboratorul de genetică moleculară face angajări pentru că își va dubla capacitatea de testare COVID

Laboratorul de genetică moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu face trei angajări.

Este vorba de încadrarea a doi biologi și un asistent medical. Până în prezent, în cadrul laboratorului, care a fost deschis în luna aprilie, au fost încadrați: un medic de laborator, un biolog și trei asistenți medicali.

Evoluția fulminantă a numărului de cazuri, corelată cu o creștere semnificativă a numărului de testări de tip RT-PCR, a făcut necesară suplimentarea personalului. Astfel, la finalul săptămânii trecute s-a semnat dispoziția de detașare a unui biology, pe o perioadă de 14 zile și a unui chimist (cu experiență în prelucrarea testelor COVID).

Începând cu 27 iulie a fost detașat și un medic de laborator. Potrivit lui Florin Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, au fost scoase la concurs două posturi de biolog și un post de asistent medical de laborator, urmând ca pe 28 iulie să se finalizeze selecția dosarelor.

Va fi adus al doilea extractor automat

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a finalizat luni și licitaia pentru achiziționarea celui de-al doilea extractor automat, urmând ca în momentul sosirii acestuia tot personalul care lucrează în cadrul laboratorului de genetică moleculară să fie instruit.

Folosirea celui de-al doilea extractor va mări capacitatea de testare COVID la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu cu 100%. Adică de la 100 de teste zilnic se va ajunge la 200 de teste COVID realizate.

Potrivit lui Florin Nițu, personalul existent a prezentat, în ultimele zile, simptome specifice infectării cu COVID-19, însă testele au ieșit negative.

„Medicul care lucrează la laboratorul de genetică al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a prezentat, acum o săptămână, simptome digestive asemănătoare celor prezente în cadrul infecției cu COVID-19, motiv pentru care a fost testat PCR, iar rezultatele testelor au fost negative. De asemenea, tot acum o săptămână, biologul, din cauza volumului foarte mare de muncă din ultimele săptămâni, a prezentat simptome specifice sindromului de burn-out – epuizare din cauza activității depuse, iar în prezent se află în concediu medical“, potrivit doctorului Florin Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Salariații Laboratorului vor fi testați de fiecare dată, când se va impune acest lucru, având în vedere că unitatea medicală nu își permite să rămână fără personal și să reducă activitatea sau să o stopeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS