17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii trebuie să comunice listele cu elevii care nu pot participa la cursuri on-line

Profesorii trebuie să comunice listele cu elevii care nu pot participa la cursuri on-line

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar din Gorj trebuie să comunice săptămâna aceasta listele cu elevii care nu pot participa la cursuri on-line.

Este vorba de inițiative ale directorilor de unități de învățământ care vor să vadă dacă anul școlar va putea începe și on-line și toată lumea are acces la internet și la echipamente. Prin urmare, în majoritatea școlilor din județ trebuie întocmite săptămâna aceasta listele cu elevii care nu au acces la tehnologie și internet.

Este vorba de telefoane, laptopuri sau tablete dotate cu abonamente la internet. Sunt și zone unde semnalul nu este bun și trebuie identificate alte soluții pentru ca elevii să poată avea acces la cursurile on-line, dacă școală va funcționa astfel.

O situație complicată este cea a elevilor care vor începe clasa I, a V-a sau a IX -a și pe care profesorii nu îi cunosc încă și ar trebui să ia legătura cu fiecare. În această perioadă, toate sălile de clasă ar trebui să fie dotate cu calculatoare sau laptopuri care să aibă acces la o rețea de internet.

Mii de elevi nu au putut participa la cursurile on-line

Este de precizat că, potrivit unei statistici realizate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, la finalul lunii mai, în acest, aproape 10% dintre elevii din județ nu aveau acces la cursurile on-line. Din totalul de peste 50.300 de preșcolari și elevi din învățământul de stat și privat, totalizând 120 de instituții cu personalitate juridică, doar 45.588 au putut participa la cursurile on-line.

Diferența, adică 4.782 de preșcolari (1.116) și elevi (3.666) care nu posedă minimum un dispozitiv electronic pe care să îl poată utiliza la învățarea on-line. Totodată, nu dispuneau de conexiune la internet 4.706 preșcolari și elevi. De asemenea, erau peste 9.000 de preșcolari și elevi, care dispuneau de conexiune la internet, dar nu au suficiente date pentru a putea participa la învățarea on-line.

Este vorba de 7.000 de elevi și de 2.000 de copii de grădiniță. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a mai comunicat, la data respectivă, faptul că la școli sunt disponibile: 2.502 calculatoare, 619 laptopuri și 106 tablete, reprezentând un total de 3.227 de echipamente.

109 școli de stat cu personalitate juridică

La nivelul judeţului Gorj, în sistemul de învăţământ judeţean funcţionează 109 unităţi de învăţământ de stat cu personalitate juridică (8 grădiniţe, 15 colegii, 18 licee, 68 şcoli gimnaziale), o unitate de învăţământ special şi patru unităţi de învăţământ conexe.

Învăţământul particular este reprezentat prin patru grădiniţe şi cinci şcoli postliceale. Pe lângă unităţile cu personalitate juridică funcţionează un număr de 479 de structuri. De asemenea, există și 11 unități școlare private, în învățământul preuniversitar din județul Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS