11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 200 de angajați ai CEO sunt în izolare din cauza COVID

Peste 200 de angajați ai CEO sunt în izolare din cauza COVID

Complexul Energetic Oltenia (CEO) are peste 200 de salariați în izolare la domiciliu, din cauza coronavirusului.

Este vorba de angajați, în principal, din județul Gorj, care sunt contacți ai unor salariați care au fost depistați cu noul coronavirus. Măsura trimiterii în izolare a fost luată în urma anchetelor epidemiologice derulate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj, dar și a verificărilor efectuate în prealabil de administrația Complexului Energetic Oltenia.

Șefii companiei nu au mai așteptat după rezultatele anchetelor epidemiologice și au decis să nu riște cu niciunul dintre minerii și energeticienii care au intrat în contact cu persoane diagnosticate cu noul coronavirus. S-a ajuns în momentul de față ca peste 200 de angajați ai companiei să se afle în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

53 de infectați de la CEO

Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că, de la începutul pandemiei, 53 de salariați din carierele miniere și din termocentrale au coronavirus. Mai sunt în momentul de față 23 de salariați încă nevindecați și care beneficiază de tratamente medicale.

„Din păcate avem 1% chiar 2% dintre salariați care se află în izolare în prezent din cauza coronavirusului. Este un procent destul de mare și sperăm să mai scadă. Suntem îngrijorați pentru că situația nu este deloc bună la nivel județean și apar aproape în fiecare zi zeci de cazuri de coronavirus. Din păcate, am înregistrat și două decese din cauza COVID 19. Am avut un salariat din Mehedinți, dar care lucra în zona Motru, și un salariat, de 51 de ani, care a decedat la un spital din Timișoara. Am pierdut doi colegi și sper să nu mai pierdem și alții. Opiniile salariaților au fost împărțite cu privire la coronavirus. Acolo unde au apărut cazuri de coronavirus și colegii le-au povestit prin ce trec, lucrurile au început să se schimbe și oamenii au început să fie mult mai atenți și pe mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă, legat de purtarea măștii sau distanțarea fizică”, a declarat Ion Rușeț, consilier al președintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS