12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateArgeș: 90 de localități sunt afectate de pandemie

Argeș: 90 de localități sunt afectate de pandemie

Autoritățile din Argeș vor decide marți dacă impun purtarea obligatorie a măștii în aer liber, în zonele aglomerate și în cazul grupurilor de persoane, a declarat, pentru G4Media.ro, prefectul Emanuel Soare.

Acesta a precizat că în Argeș este o transmitere comunitară a virusului, peste 90% din localități fiind afectate, astfel că autoritățile iau măsuri pentru a responsabiliza primari și cetățenii din localitățile cu multe cazuri, însă fără carantinarea vreunei zone în acest moment.

Prefectul a precizat că, din cele 102 localități ale județului, 90 sunt afectate de epidemia de coronavirus, din care 6-7 se apropie de indicele de 3 cazuri la 1000 de locuitori în 14 zile, luat în calcul pentru impunerea carantinei zonale.

Prefectul a explicat că în Argeș sunt câteva focare la centre sociale. Numărul mare de cazuri zilnice înregistrate în județ, din care 129 în ultimele 24 de ore, este urmarea transmiterii comunitare a virusului. În județ circulă foarte multe persoane între localități pentru a merge la serviciu, de foarte multe ori cu transportul în regim de maxi-taxi, care de obicei nu respecta restricțiile, potrivit prefectului.

„Nu mai mergem pe avertismente, mergem direct pe sancțiuni, până la ridicarea licenței de transport”, a avertizat prefectul.

Argeșul este pe locul patru ca număr de total de infectări, cu peste 2.600. Autoritățile spun că numărul de diagnosticări a crescut atât de mult pentru că în ultima perioadă în județ se efectuează foarte multe teste. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Argeș sunt 635 de persoane în izolare sub anchetă epidemiologică, în timp ce 360 de bolnavi au cerut externare.

Peste 500 de persoane, internate

Numărul persoanelor internate este de 511, dintre care 15 sunt la terapie intensivă. A crescut din nou numărul persoanelor vindecate și a ajuns la 880, cu 30 mai multe ca ieri. Situația grea în care se găsește județul urmează să fie analizată din nou mâine, când este convocată încă o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se anunță extrem de importantă.

Au fost suspendate toate târgurile, bâlciurile și evenimentele publice, ca și activitățile de agrement în piscine, până în 8 august.

Terasele se vor închide la ora 22.00 în timpul săptămânii și la 23.00 în weekend.

12 localități, între care Piteștiul și Mioveniul sunt în pragul carantinării zonale şi sunt deja supuse de la mijlocul săptămânii unor măsuri suplimentare menite să reducă răspândirea pandemiei. Celelalte localități, atent monitorizate de autorități din cauza incidenței mari a bolii, sunt Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești Micești, Stâlpeni și Vulturești, potrivit Radio România Actualități

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS