8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: O fetiță de trei ani a murit în Belgia

Coronavirus: O fetiță de trei ani a murit în Belgia

O fetiţă de trei ani a murit de COVID-19 în urmă cu câteva zile în Belgia, au anunţat vineri autorităţile sanitare belgiene, precizând că copilul avea mai multe patologii asociate, relatează Agerpres.

Ea este cea mai tânără victimă cunoscută din ţară.

„Această veste ne atinge pe toţi, fie ca om de ştiinţă, fie ca părinte”, a declarat Boudewijn Catry, un purtător de cuvânt al autorităţilor sanitare din Belgia, ţară care a cunoscut o creştere recentă a cazurilor de coronavirus.

„În medie, trei persoane mor în fiecare zi, între care recent o persoană de 18 ani”, a adăugat el într-o conferinţă de presă, recunoscând că decesele în rândul tinerilor au fost „rare”.

Un copil de 12 ani a murit din cauza COVID-19 în luna martie.

Belgia, ţară unde s-au înregistrat 64.847 de cazuri de coronavirus, dintre care 9.812 de decese, se confruntă cu o creştere a numărului de infectări.

Numărul de noi infectări în perioada 14-20 iulie a crescut cu 89% faţă de săptămâna precedentă. Creşterea este observată în toate provinciile, cu excepţia Brabant Valon.

Săptămâna trecută în medie au fost diagnosticate 220,6 noi cazuri zilnic. Creşterea afectează toate grupele de vârstă, însă este mai accentuată la populaţia activă (sub 60 de ani): ea reprezintă 85% din totalul cazurilor diagnosticate săptămâna trecută, potrivit autorităţilor din domeniul sănătăţii.

Belgia este una dintre ţările cu cel mai mare număr de decese de COVID-19 raportat la populaţia sa, cu 85 de decese la 100.000 de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS