10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi angajați ai Ministerului Transporturilor, prinși în flagrant când luau mită

Doi angajați ai Ministerului Transporturilor, prinși în flagrant când luau mită

Doi angajați ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) din cadrul Ministerului Transporturilor au fost prinși în flagrant în timp ce luau mită. Aceștia au fost reținuți, astăzi, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

„În fapt, la data de 22 iulie 2020, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, i-au prins în flagrant pe cei doi funcționari publici, imediat după ce au primit suma de 2.400 lei, de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto din cadrul firmei pe care acesta o administrează, ca urmare a constatării săvârșirii unor abateri la legea transporturilor rutiere”, potrivit DNA.

Conform sursei citate, cei doi funcţionari au fost prinși imediat după ce au primit suma de 2.400 de lei de la administratorul unei firme, pentru a nu amenda un șofer angajat al societății.

Ce au făcut când i-au prins polițiștii:

Situaţia a fost sesizată în aceeaşi zi de către administratorul firmei, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupţie a D.G.A. – 0800.806.806. El a reclamat că cei doi angajaţi ai I.S.C.T.R. au cerut 10 % din valoarea amenzii de 24.000 de lei care trebuia aplicată șoferului, după ce au constatat că autoutilitara avea anvelope uzate şi îi lipsea o lampă de semnalizare.

Surse apropiate anchetei, citate de News.ro, au declarat că cei doi funcţionari făceau controale pe centura de nord a Capitalei, iar flagrantul s-a petrecut pe Şoseaua Chitilei, la intrarea in Bucureşti, chiar lângă maşina acestora. La momentul intervenţiei, cei doi au încercat sa scape de bani aruncându-i pe geamul maşinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS