18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOMS: Tendinţe „îngrijorătoare“ ale infecţiilor cu Covid în Balcani și sudul Europei

OMS: Tendinţe „îngrijorătoare“ ale infecţiilor cu Covid în Balcani și sudul Europei

OMS se anunță îngrijorată de numărul mare de îmbolnăviri de Covid din Balcani și sudul Europei. Pandemia accelerează şi în Africa.

Tendinţe „îngrijorătoare“ ale infecţiilor cu noul coronavirus se manifestă în sudul Europei şi în regiunea Balcanilor, a declarat miercuri directorul Programului pentru Situaţii de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Michael Ryan, conform digi24.ro.
„Evident, Americile reprezintă în continuare punctul fierbinte, America de Nord, Centrală şi de Sud. Boala începe, însă, să accelereze în Africa“, a declarat Ryan pentru postul de radio Newstalk din ţara sa natală, Irlanda.

„Este nevoie de vigilenţă susţinută“

„De asemenea, chiar şi în Europa, deşi în mod clar în vestul Europei boala este ţinută sub control, avem încă unele tendinţe îngrijorătoare, în sudul Europei şi în Balcani, astfel încât nu am ieşit încă la lumină în mediul european“, a adăugat Ryan. Acesta a subliniat că „este nevoie de vigilenţă susţinută“.

Pandemia accelerează în rândul comunităților vulnerabile din Africa

OMS şi-a exprimat luni „îngrijorarea“ cu privire la „accelerarea“ epidemiei de COVID-19 pe continentul african, care până în prezent nu a înregistrat o astfel de situaţie. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că populațiile indigene din întreaga lume, care numără aproximativ jumătate de milion de oameni, au devenit foarte vulnerabile în faţa pandemiei din cauza condiţiilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS