7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Iohannis s-a întâlnit cu autoritățile locale

Craiova: Iohannis s-a întâlnit cu autoritățile locale

Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu autoritățile locale craiovene, la Aeroport, înainte sa ajungă la Ford. El le-a transmis autorităților să pregătească proiecte pentru a atrage bani europeni.

Ford va produce la Craiova componente de presă, care acum se importă din Spania și Germania. Investiția este de 30 milioane de dolari. Linia de presă va produce în prima parte a anului viitor. Componentele produse la Craiova vor fi livrate și către alte fabrici din Europa.

Drive test cu modelul Puma

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a făcut un test drive la sediul Ford Craiova, cu cel mai nou model produs în cadrul companiei. 

„Am avut ocazia astăzi să văd şi noul model Ford, am făcut un test Drive. Mi-a plăcut maşina! Şi cred că este important ca România să fie cunoscută pentru astfel de unităţi, astfel de uzine de mare succes. Nu este un secret pentru nimeni, industria automotive este vitală pentru România. Dar nu numai că este vitală. Aici în România, această industrie se poate dezvolta foarte mult. Avem potenţial. Acum vom avea şi banii pentru a face investiţiile care transformă România, astfel încât să fie mai atractivă pentru investitori”, a declarat Klaus Iohannis la uzina FORD, din Craiova. 

Preşedintele făcea referire la noul model Ford Puma. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS