14.5 C
Craiova
marți, 22 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate CEO a alocat peste 76.000 de lei pentru redeschiderea zonei de agrement din Stațiunea Săcelu

CEO a alocat peste 76.000 de lei pentru redeschiderea zonei de agrement din Stațiunea Săcelu

Complexul Energetic Oltenia a alocat fondurile necesare pentru amenajarea zonei de agrement din stațiunea balneoclimaterică de la Săcelu, Gorj, pe care o are în administrare.

Bazinele în aer liber ar fi trebuit să fie deschise încă de acum două luni de zile. Din cauza pandemiei de coronavirus, acest lucru nu a fost posibil și s-a tot întârziat, mai ales că a existat starea de alertă, iar astfel de obiective nu aveau cum să fie deschise. În plus, compania a avut de gestionat situația câtorva zeci de cazuri de coronavirus apărute în rândul angajaților societății.

În cele din urmă, a fost luată decizia și ca urmare a solicitărilor numeroase venite din partea publicului, să fie alocate fondurile necesare pentru pregătirea bazei de agrement. Astfel, în urma unei evaluări a fost stabilită și aprobată suma de 76.633 de lei pentru achiziția produselor și aparatelor necesare pentru pregătirea zonei de agrement.

Se redeschide de săptămâna viitoare

Potrivit CEO, zona de agrement din stațiunea balneoclimaterică Săcelu, aflată în administrarea CE Oltenia, va putea fi deschisă începând de săptămâna viitoare. Astfel, din data de 1 august turiștii vor putea avea acces la toate bazinele în aer liber. Aici se regăsesc apele și nămolul folosit în tratarea unor afecțiuni.

Zona de agrement, care dispune de patru bazine în aer liber, nămol terapeutic și plajă, a beneficiat în anii trecuți de investiții alocate de Complexul Energetic Oltenia pentru a oferi un cadru modern, cu dotările necesare petrecerii unui sejur plăcut (nisip fin, sezlonguri, umbrele, dușuri, grupuri sanitare, punct de prim-ajutor). Personalul medical va fi asigurat de către societatea CEO, respectiv Medserv Min. În stațiunea Săcelu pot fi tratate afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni reumatice și afecțiuni neurologice periferice.

Au redus numărul de locuri la plajă

Din cauza pandemiei de coronavirus locurile la plaja bazielor au fost reduse la jumătate. Turiștii vor avea la dispoziție doar 200 de locuri și culoare speciale de intrare și ieșire. „Astfel, CE Oltenia a avut obligația de a face investiții în ceea ce privește asigurarea de materiale pentru renovare/reabilitare, precum și achiziția de șezlonguri și umbrele suplimentare, dezinfectante cu cel putin 60% alcool, dispozitive și produse biocide, coșuri de gunoi fără atingere.

De asemenea, se va asigura accesul prin puncte de intrare semnalizate și prin stabilirea de culoare unidirecționale, separate, de intrare și de ieșire, fiind amplasate la loc vizibil regulamentele de acces și de comportament pe plajă. Direcția de Sănătate Publică Gorj va efectua verificările necesare asupra îndeplinirii regulilor de distanțare socială, siguranță și igienă ce trebuie respectate.

În acest sezon, ca urmare a regulilor de distanțare socială impuse de situația actuală, capacitatea maximă va fi de 200 de locuri.”, potrivit Complexului Energetic Oltenia. Bazinele de la Săcelu sunt văzute de ulți gorjeni și ca o alternativă la litoral, data fiind pandemia de coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:47

Prins cu 400 grame de cocaină, la Filiaşi

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus arestarea preventivă a unui bărbat acuzat de trafic de droguri de mare risc.

ȘTIRI GdS

Doi craioveni, printre cei mai buni olimpici ai lumii

Doi craioveni, printre cei mai buni olimpici ai lumii

Opt călugări de pe muntele Athos au COVID-19

Opt călugări din mănăstirea Sfântul Pavel de pe Muntele Athos, enclava cvasi-izolată din nordul Greciei, au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, a...

Cluj: 15 elevi şi 11 cadre didactice s-au infectat...

În judeţul Cluj au fost depistaţi cu COVID-19 un număr de 15 elevi, precum şi 11 cadre didactice, a informat, luni, prefectul...

Programul Rabla pentru electrocasnice, ediția 2020

Ghidul programului “Rabla pentru electrocasnice” - ediţia 2020 a fost lansat în dezbatere publică, luni, de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel...

Grecia: Peste 240 de migranți din tabăra Lesbos au...

Peste 240 de migranți cazaţi într-o tabără provizorie construită în grabă săptămâna trecută pe insula greacă Lesbos au COVID-19. Solicitanţii de azil...