9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de excavatoare din cadrul CEO, trase pe dreapta

Zeci de excavatoare din cadrul CEO, trase pe dreapta

Doar 37 de excavatoare din totalul de 60 sunt în funcțiune în prezent la Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Un număr de 23 de excavatoare sunt trase pe dreapta, din cauză că nu sunt disponibile fronturi de lucru. Situațiile cele mai grave sunt la carierele Jilț Sud, Roșia și Roșiuța. Practic, la toate cele trei exploatări miniere de carieră sunt probleme, dat fiind faptul că în ultimii ani nu au mai avut loc exproprieri sau scoateri de terenuri din domeniul silvic.

Astfel, nu au mai putut fi tăiate păduri și amenajate fronturile pentru continuarea activității în carierele Complexului Energetic Oltenia. În toate cele 11 cariere miniere sunt probleme și excavatoare trase pe dreapta.

Multe dintre acestea au nevoie de porniri și reporniri pentru a nu fi afectate. Sunt necesare și lucrări de revizie și reparații și pentru cele care încă mai sunt în funcțiune.

Este nevoie de cărbune pentru stocurile de iarnă

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a declarat că în perioada următoare vor fi puse în aplicare o serie de hotărâri de guvern aprobate pentru cele trei cariere amintite. În plus, la Cariera minieră Roșia este nevoie și de Acordul de Mediu pentru ca unitatea să fie extinsă. Acordul a fost contestat în instanță de un ONG și anulat.

Potrivit lui Gore Popescu, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, anul acesta va fi afectată atât producția de cărbune, cât și producția de energie electrică, în sensul că nu vor fi realizate, potrivit indicatorilor asumați în Bugetul de Venituri și Cheltuieli. În plus, carierele miniere vor începe, de la finalul lunii august, să constituite stocurile de cărbune obligatorii pentru perioada de iarnă pentru siguranța Sistemului Energetic Național.

Guvernul urmează să stabilească nivelul stocurilor obligatorii de cărbune la CEO pentru iarna care urmează. Anul trecut stocurile de siguranță la Complexul Energetic Oltenia au fost de aproape 800.000 de tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS