22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlți pacienți aflați în ATI la Timișoara au refuzat tratamentul cu Remdesivir

Alți pacienți aflați în ATI la Timișoara au refuzat tratamentul cu Remdesivir

Sunt din nou probleme la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara. Trei  pacienţi, internaţi în secția de Anestezie şi Terapie Intensivă, ar avea nevoie de tratamentul cu Remdesivir însă, potrivit conducerii, doi bolnavi refuză administrarea medicamentului.

Medicii încearcă să convingă pacienţii să accepte tratamentul cu Remdesivir, ei fiind acum internaţi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, deci starea lor de sănătate nu este una bună. Este vorba de doi din trei pacienţi, pentru care medicii consideră că acest tratament ar ajuta la lupta împotriva infecţiei cu SARS Cov2, transmite reporterul Radio Timișoara.

Refuzul acestora vine, în ciuda faptului că, în urmă cu două zile, un pacient a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase, după ce i s-a alterat starea de sănătate. Acesta la rândul său a refuzat administrarea medicamentului, când i-a fost propus de medici, potrivit Radio Timișoara.

După efoturile cadrelor medicale, ei au acceptat și au început astăzi acest tratament (…) Se poate să îi fi speriat și incidentul de sâmbătă, când un pacient care refuzase acelașai tratament a adecedat. De sâmbătă până acum și-au schimbat atitudinea. (…) Refuzul pacientului decedat s-a bazat pe argumentul să facem experimente pe el”, a declarat luni seară la Digi 24 directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara, Diana Manolescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS