20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVin ploile în Oltenia. Va fi instabilitate accentuată

Vin ploile în Oltenia. Va fi instabilitate accentuată

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, începând din această noapte.

Va fi Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul  17 iulie, ora 21.00 – 18 iulie, ora 9.0. În Oltenia, Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Va fi Cod portocaliu de  cantități de apă însemnate, în intervalul 17 iulie, ora 23.00 – 18 iulie, ora 9.00. în Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei și al Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 30…40 l/mp și, izolat, 50…60 l/mp.

Cod Galben

Va fi Cod galben de  instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul18 iulie, ora 9.00 – 19 iulie, ora 22.00. În intervalul menționat, în vestul, sud-vestul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Cod Portocaliu

Va fi Cod portocaliu de cantități de apă însemnate, în intervalul 18 iulie, ora 9.00 – 19 iulie, ora 22.00. În Oltenia, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Carpaților Meridionali, 70…90 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS