17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePloi și vijelii în peste jumătate din țară, până duminică seară

Ploi și vijelii în peste jumătate din țară, până duminică seară

Ploi torențiale și vijelii se vor înregistra în peste jumătate din țară până duminică seară, potrivit meteorologilor, care vineri au emis mai multe avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod galben de vreme rea valabil vineri, între orele 14:00 – 21:00, pentru 26 de judeţe, în special în zonele montane. În acest interval vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20 – 25 l/mp şi, izolat, 35 – 45 l/mp.

De vineri, de la ora 21:00 și până sâmbătă, la ora 10:00, va fi în vigoare un alt Cod galben de vreme instabilă pentru Oltenia, Banat, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei. În aceste zone, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Din punct de vedere pluviometric, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20 – 25 l/mp şi, pe arii restrânse, 30 – 40 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS