17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban: Trebuie baze de date cu persoanele infectate

Orban: Trebuie baze de date cu persoanele infectate

Premierul Ludovic Orban a anunţat că le-a cerut direcţiilor de sănătate publică şi autorităţilor implicate să aibă bazele de date cu persoanele infectate. De asemenea, DSP-uriletrebuie să aibă și baza de date cu persoanele care s-au externat la cerere şi cele care au fost stabiliţi contacţi, în urma anchetelor epidemiologice, pentru a fi pregătite atunci când intră în vigoare Legea privind carantina şi izolare, respectiv marţea viitoare.

Declaraţii de presă susţinute de premierul Ludovic Orban după participarea la videoconferința cu prefecții și șefii structurilor MAI

Declaraţii de presă susţinute de premierul Ludovic Orban după participarea la videoconferința cu prefecții, șefii structurilor MAI și ai celorlalte instituții și autorități cu atribuții în gestionarea situației generate de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19#LudovicOrban #Covid19 #MAI

Gepostet von Guvernul României am Freitag, 17. Juli 2020

„Le-am solicitat să pregătească bazele de date cu persoanele diagnosticate care s-au externat la cerere din spitale, cu persoanele care sunt, în urma anchetelor epidemiologice, considerate ca persoane de contact, ca să pregătească deja în avans măsurile de izolare la domiciliu. Le-am cerut să fie pregătiţi pentru când intră în vigoare legea, adică marţi, astfel încât ei să aibă baza de date, din punct de vedere al sistemelor informatice şi a posibilităţiii de a emite într-un timp cât mai rapid decizii”, a afirmat Ludovic Orban vineri, la finalul unei videoconferinţe cu prefecţii care a avut loc la sediul MAI.

Şeful Executivului a mai anunţat că luni va mai avea loc o videoconferinţă cu cei din Ministerul Sănătăţii pentru a pune la punct ultimele detalii, înaintea intrării în vigoare a legii carantinei.

„Vom mai organiza o videoconferinţă şi vom avea întâlnire la Ministerul Sănătăţii, cu Colegiul Ministerul Sănătăţii săptămâna viitoare, luni, astfel încât să detaliem toate măsurile care trebuie luate. Le-am spus să fie pregătiţi, să îşi facă evaluarea necesarului de resurse umane, pentru este clar că DSP-urile, serviciile de ambulanţă judeţene, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, chiar şi prefecturile au nevoie de resurse umane suplimentare. Să solicite, imediat după ce intră în vigoare legea, persoanele de care au nevoie, medici, epidemiologi, asistente medicale, pentru ca deciziile şi implementarea măsurilor să fie cât mai rapidă”, a completat Ludovic Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS