14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetăţenii din Serbia, Muntenegru și Kosovo nu mai sunt primiți în Italia

Cetăţenii din Serbia, Muntenegru și Kosovo nu mai sunt primiți în Italia

Ministrul Sănătății de la Roma a trecut Serbia, Muntenegru și Kosovo pe lista roșie. Locuitorii din cele trei ţări balcanice nu mai pot ajunge în peninsulă, pe nicio cale. Pentru moment, nu mai pot nici să tranziteze Italia.

Măsura a fost lută din cauza exploziei de cazuri de coronavirus din aceste țări. Pe lista roșie a italienilor au fost plasate recent și alte țări din proximitatea României: Republica Moldova; Bosnia Herțegovina; Macedonia de Nord, conform digi24.ro

Conform presei din Italia, aceeași interdicție ar putea fi aplicată și românilor

Conform presei din Italia, aceeași interdicție ar putea fi aplicată și românilor. Măsura ar putea fi luată în cazul în care situaţia epidemiologică de la noi se agravează. Autoritățile italiene le-ar putea interzice românilor să intre pe teritoriul său, din cauza infectărilor cu coronavirus din țara noastră.

Sârbii au voie doar să tranziteze teritoriul bulgar

Sârbii nu mai pot trece nici granița cu Bulgaria, din cauza înmulțirii alarmante a cazurilor din ţara lor. Au voie doar să tranziteze teritoriul bulgar pentru a se întoarce în Serbia, cu condiția să părăsească Bulgaria cât mai repede.
Guvernul de la Sofia a luat decizia după ce Uniunea Europeană a exclus Serbia de pe lista ţărilor terţe sigure. Serbia avea cu Bulgaria și Grecia un acord privind libera circulație a persoanelor. Între timp, însă, din 6 iulie, autoritățile elene au interzis intrarea sârbilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS