12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestiție de 1,2 milioane de lei în alimentarea cu energie electrică de la Parcul Industrial Sadu

Investiție de 1,2 milioane de lei în alimentarea cu energie electrică de la Parcul Industrial Sadu

Consiliul Județean Gorj a alocat suma de peste 1,2 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică a Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu.

Este singurul parc industrial din județul Gorj, iar în ultimii ani au fost înregistrate o serie de pene de curent, din cauza vechimii instalațiilor. Consiliul Județean a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției care depășește 1,2 milioane de lei. Lucrările ar trebui să fie finalizate în două luni.

În prezent, în cadrul SC Parcul Industrial Gorj SA își desfășoară activitatea nouă societăți comerciale, având un total de aproximativ 400 de angajați. Dintre aceste societăți, opt sunt alimentate cu energie electrică în baza unor contracte de prestări servicii, de la stația de conexiuni ce aparține UM SADU SA, construită şi pusă în funcţiune în anul 1975.

În ultimii ani, din cauza neefectuării lucrărilor de întreținere periodică, reparații curente și a lucrărilor de investiții, atât clădirea, cât şi instalaţiile aferente staţiei electrice au intrat într-un proces de degradare accentuată, fapt care a condus la frecvente avarii și, implicit, la întreruperea alimentării cu energie electrică a societăților comerciale, respectiv sistarea activității acestora.

Studiu de soluție

În cursul anului 2019, SC Parc Industrial Gorj SA a contractat serviciile de elaborare a unui Studiu de soluţie, în vederea identificării variantelor tehnice pentru alimentarea cu energie electrică, acesta obținând Avizul CTE nr. 44/2019 eliberat de Distribuţie Energie Oltenia SA.

„Studiul de soluție elaborat cuprinde, ca elemente tehnico-economice structurale, valoarea totală a investiţiei, durata estimată de execuție a obiectivului de investiție şi categoriile de lucrări, fiind supusă, spre analiză, Comisiei Tehnico-Economice constituită la nivelul Consiliului Judeţean Gorj, obţinându-se avizul favorabil nr. 6/2020, indicatorii tehnico-economici principali fiind prevăzuţi în anexa la proiectul de hotărâre. Prin documentația tehnico-economică elaborată, au fost analizate trei variante pentru realizarea alimentării cu energie electrică a Parcului Industrial. În vederea alegerii variantei optime care să răspundă cerințelor din punct de vedere tehnic, al dimensionării efortului financiar investițional, cât și a cheltuielilor ulterioare pentru exploatarea instalațiilor de distribuție a energiei electrice, în anul 2019 s-a întocmit Raportul de expertiză tehnică privind evaluarea Studiului de soluție „Alimentare cu energie electrică Parc Industrial Gorj, str. Bumbești, nr. 462, oraș Bumbești-Jiu, județul Gorj“, prin care s-a propus realizarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică în soluția constructivă din Varianta nr. 1. Valoarea totală (inclusiv TVA) – 1.243.867,19 lei“, conform Consiliului Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS