28.9 C
Craiova
joi, 6 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Vâlcea: 2162 de absolvenți ai clasei a VIII-a, repartizați computerizat

Vâlcea: 2162 de absolvenți ai clasei a VIII-a, repartizați computerizat

În județul Vâlcea au fost repartizați 2162 de elevi din învățământul liceal de stat, dintre care 1283 candidați la filiera teoretică și 879 candidați la filiera tehnologică.

7 elevi au fost admiși cu media generală 10.

În etapele anterioare au fost admiși 186 de elevi la specializări vocaționale, 19 elevi pe locurile special rezervate candidaților de etnie rromă și 3 elevi pe locurile special rezervate candidaților cu C.E.S.

 Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie, candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. Pe 21 iulie, unitățile de învățământ liceal de stat vor transmite către Comisia județeană de admitere locurile rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

222 elevi nu au fost repartizați deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învătământ liceal. Aceștia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie-3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidații care nu au participat și de absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională.

Repartizarea se va face conform unei proceduri stabilite de comisia județeană de admitere, care va fi publicată pe site-ul I.S.J. Vâlcea, până la 24 iulie 2020.

A doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat

A doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat va debuta cu afișarea, pe 24 iulie, pe site-ul I.S.J. Vâlcea, a locurilor rămase libere, inclusiv cele destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu C.E.S., a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă.

Între 24-30 iulie 2020 se primesc cererile de înscriere a candidaților care vor participa în etapa a doua de admitere.

Pe 27 iulie are loc înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă, iar în zilele de 28-29 iulie desfășurarea/echivalarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă.

Între 30 iulie – 3 august 2020, va avea loc repartizarea, de către comisia de admitere județeană, a candidaților, conform procedurii elaborate de I.S.J. Vâlcea, în ședință publică.

Pentru înscrierea în învățământul profesional, în perioada 13-17 iulie 2020 se depun dosarele candidaților la unitățile de învățământ unde au fost declarați admiși. Transmiterea dosarelor se poate realiza și prin poștă, cu confirmare de primire. Pe 24 iulie se vor afișa la sediile și pe site-urile unităților de învățământ profesional de stat și profesional dual candidații admiși și situația cu locurile rămase libere pentru etapa a doua de admitere.

Înscrierea și repartizarea candidaților în clasa a IX-a pentru învățământul profesional special se organizează de către comisia de admitere județeană pentru învățământul special, admiterea făcându-se în funcție de tipul și gradul de deficiențe, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere în învățământul profesional și, după caz, în funcție de opțiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

AS Roma va fi cumpărată de miliardarul Dan Friedkin

Miliardarul american Dan Friedkin a semnat o...

ȘTIRI GdS

Cum a ajuns încărcătura explozivă să distrugă Beirutul

Substanțele chimice care au provocat exploziile mortale în portul Beirut au ajuns în capitala Libanului acum șapte ani pe un vas aflat...
01:08:05

Reacția ministrului Tătaru după ce Alexandru Rafila a izbucnit...

"Am pretenția de la cei care înțeleg mesajul meu să-l poată transpune pe înțelesul tuturor, dacă eu nu am reușit", a spus...

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut...

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a transmis că indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în iulie,...
00:01:01

Cum l-au primit libanezii pe Emmanuel Macron în Beirut:...

O mulțime de libanezi adunată în jurul lui Emmanuel Macron într-un cartier devastat de exploziile de marți a cerut ajutor pentru demiterea...

Restaurantele nu se vor deschide deocamdată

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Federației Industriei HoReCa. Hotelierii insistă ca guvernul să permită redeschiderea restaurantelor....

CAB amână soluţionarea cererii DIICOT de redeschidere a anchetei...

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a amânat joi, pentru luni, discutarea cererii DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul...