19 C
Craiova
marți, 6 iunie, 2023
Știri de ultima orăActualitateVremea în următoarele două săptămâni în Oltenia

Vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a transmis estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în următoarele două săptămâni, 13 – 26 iulie.

Oltenia

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 26 de grade în prima zi, până la 32 de grade în data de 16 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 5…6 grade. Maximele termice vor avea variații în general între 27 și 32 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 13 grade în primele trei zile. În următoarele două va crește cu până la 3…4
grade, apoi nu va mai avea variații bruște. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la începutul intervalului, precum și între 17 și 19 iulie.

La munte

În prima săptămână media maximelor termice se va situa între 12 și 18 grade, iar a minimelor între 4 și 9 grade, iar în cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 16 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade. Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, dar mai ales la începutul intervalului, precum și între 16 și 21 iulie.

Dobrogea

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 24 și 29 de grade, iar a minimelor între 15 și 19 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi modificări semnificative, maximele se vor situa, în medie, între 27 și 29 de grade, iar medi minimelor va fi între 18 și 20 de grade. Condiții pentru averse vor fi la începutul intervalului și trecător după data de 18 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS