22 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Nelu Tătaru: Unii au acaparat punctaj politic pe suferința oamenilor

Nelu Tătaru: Unii au acaparat punctaj politic pe suferința oamenilor

Aflat la Galați, ministrul Nelu Tătaru a declarat că nu se dorește revenirea la starea de urgență, dar că unii politicieni au acaparat punctaj politic pe suferința oamenilor.

Autoritățile vizează în continuare o relaxare, însă totul va depinde de evoluția epidemiologică.

Ministrul Sănătății recunoaște că relaxările de până acum au dus la o creștere a numărului de cazuri, însă, spune Nelu Tătaru, era o creșterea asumată, iar dacă se repectau măsurile de protecție, nu ar fi continuat să apară așa multe cazuri în fiecare zi.

”Ne-am grăbit să recomandăm politic anumite idei, care s-au perpetuat, precum bagatelizarea ce a fost, efortul de peste trei luni, precum și neîncrederea în existența unui virus. Poate noi suntem subiectivi, dar cei din exteriorul țării nu sunt așa de subiectivi. Sunt obiectivi și vor lua măsuri în privința noastră.

O parte a eşichierului politic a ţinut să acapareze un punctaj politic tocmai pentru sănătatea românilor, pe suferinţa oamenilor, pe cei peste 1.800 de decedați sau pe corpul medical deznadajduit pentru o muncă care, nu numai că nu a fost apreciată, dar chiar se calcă pe acea muncă, forţând şi efortul şi răbdarea lor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au schimbat rolurile. Bayern a jucat tiki-taka și a...

Bayern Munchen se poate spune că este...

ȘTIRI GdS

Sindicaliștii din învățământ protestează față de amânarea creșterii salariilor

Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar și „intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie...

De ce nu cresc salariile profesorilor. Orban, explicație ...

De ce nu cresc salariile profesorilor. Cum a explicat premierul Ludovic Orban amânarea creşterii salariilor pentru profesori.

Zece avioane IAR-99, modernizate la Craiova cu 68 milioane...

Zece avioane IAR-99 vor fi modernizate la Craiova cu 68 milioane de euro. Vezi la ce vor servi aeronavele după ce vor fi schimbate complet.

IGPR: Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu,...

Poliţiştii au indisponibilizat, în urma unei acţiuni desfăşurate pe perioada a trei zile, peste 8.000 de tone de azotat de amoniu pentru...

Serbia impune test negativ COVID-19 pentru persoanele care vin...

Guvernul Serbiei a decis că persoanele care vin din România trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ Covid-19. Măsura intră în vigoare...

UE a încheiat un acord pentru a cumpăra în...

Uniunea Europeană a încheiat un acord să cumpere cel puțin 300 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin anti-Covid-19 realizat de...