22 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Grecia s-ar putea închide pentru turiştii străini

Grecia s-ar putea închide pentru turiştii străini

Astăzi este în derulare, la Atena, o ședință crucială pentru turiștii străini. Şedinţa este condusă chiar de premier. Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în Grecia.

Presa elenă scrie despre o turistă din România, de 66 de ani, depistată pozitiv, în Evia, potrivit digi24.ro. Aceasta ar fi intrat în Grecia în 8 iulie, împreună cu un grup mai mare de turiști, pe la vama Kulata – Promachonas. Rezultatul testului a venit abia după 4 zile, în 12 iulie. Românca a fost găsită de autorități. Aceasta va fi transferată la un hotel desemnat centru de carantină. Cu o zi înainte, tot în acea zonă, au fost confirmați pozitiv zece turiști sârbi.

Grecia s-ar putea închide complet în luna august

Ședința de urgență condusă de premierul elen analizează situația epidemiologică în contextul în care numărul de cazuri a crescut constant în ultimele zile. Asta constituie un motiv de îngrijorare pentru autorități.
Experți în microbiologie, citați de presa elenă, susțin că în luna august Grecia s-ar putea închide complet, din cauza unui al doilea val de infectări.

Experţii se tem că Grecia ar putea decide închiderea granițelor dacă vor apărea focare în orașe

Potrivit presei din Grecia, experții spun că în finalul lunii iulie va exista o imagine de ansamblu privind impactul pe care redeschiderea turismului internațional l-a avut asupra evoluției epidemiei în țară.
Ei se tem că Grecia ar putea decide închiderea granițelor dacă vor apărea focare în orașe și dacă numărul de infectări va continua să crească.

Până marți este suspendată emiterea de formulare de călătorie

De altfel, până marți este suspendată emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul. Prin urmare, cine a obținut formular până acum poate pleca în concediu în Grecia, cine nu, după ziua de luni. Reamintim că de miercuri dimineață, e obligatorie prezentarea unui test negativ COVID la singurul punct de frontieră terestru deschis pentru intrarea turiștilor în țară, Kulata-Promachonas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au schimbat rolurile. Bayern a jucat tiki-taka și a...

Bayern Munchen se poate spune că este...

ȘTIRI GdS

Sindicaliștii din învățământ protestează față de amânarea creșterii salariilor

Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar și „intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie...

De ce nu cresc salariile profesorilor. Orban, explicație ...

De ce nu cresc salariile profesorilor. Cum a explicat premierul Ludovic Orban amânarea creşterii salariilor pentru profesori.

Zece avioane IAR-99, modernizate la Craiova cu 68 milioane...

Zece avioane IAR-99 vor fi modernizate la Craiova cu 68 milioane de euro. Vezi la ce vor servi aeronavele după ce vor fi schimbate complet.

IGPR: Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu,...

Poliţiştii au indisponibilizat, în urma unei acţiuni desfăşurate pe perioada a trei zile, peste 8.000 de tone de azotat de amoniu pentru...

Serbia impune test negativ COVID-19 pentru persoanele care vin...

Guvernul Serbiei a decis că persoanele care vin din România trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ Covid-19. Măsura intră în vigoare...

UE a încheiat un acord pentru a cumpăra în...

Uniunea Europeană a încheiat un acord să cumpere cel puțin 300 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin anti-Covid-19 realizat de...