22 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Focar de coronavirus la o fermă din nordul Angliei unde lucrează şi sute de români

Focar de coronavirus la o fermă din nordul Angliei unde lucrează şi sute de români

-

Cel puţin 72 de persoane din cele 220 angajate la fermă au fost depistate cu noul coronavirus şi au fost izolate, potrivit BBC. De asemenea, în comitatul în care se află ferma sunt 750 de cazuri confirmate în ultimele zile.

Muncitorilor testaţi negativ li s-a spus să se izoleze în cadrul fermei şi să stea în grupuri mici pentru a reduce riscul răspândirii virusului. Potrivit presei britanice, majoritatea celor 220 de muncitori de la ferma agricolă din comitatul Herefordshire sunt din România şi Bulgaria.

Aceştia sunt cazaţi în 30 de containere, în care, spun surse citate de presa de la Londra, nu se respectau regulile de distanţare fizică. De aceea, apariţia focarului a fost o chestiune de timp.

Karen Wright, director de sănătate publică, a spus că inițial a fost un individ şi apoi un grup de persoane care au avut simptome.

”Domnul şi doamna Green (proprietarii fermei) au aranjat foarte rapid ca acele persoane să fie testate şi ne-au avertizat cu privire la situaţie. Iar noi am efectuat teste proactive în masă tuturor celor ce lucrau la fermă. Şi asta datorită faptului că au cooperat. Este foarte important. Trebuie ca toate autorităţile locale să aibă un plan de control al epidemiei. Asta pentru a încerca să controlezi situaţia, despre care sunt încântat să spun că evoluează foarte bine. Aşa că rezultatul testării în masă de joia trecută este că avem 72 de cazuri care au fost identificate pozitiv”.

Cazarea este în containere

Presa locală spune că la muncitorii plăteau 50 de lire pe săptămână pentru cazarea în containere. Un lucrător câştiga 9 lire pe oră pentru primele 48 de ore de muncă pe săptămână şi apoi salariul creştea la 11 lire pe oră.

Karen Wright, director de sănătate publică: “Potrivit datelor pe care le avem, unii indivizi au ieşit pentru scurte perioade de timp în afara fermei. Şi ştim locul unde s-au deplasat. Dar nu, nu sunt îngrijorată deloc cu privire la sănătatea comunităţii. Desigur, Serviciul Public de Sănătate colaborează cu noi pentru a se asigura că nu există nici o eroare, Nu sunt deloc îngrijorată”.

La ferma respectivă – o afacere de familie, se cultivă fasole şi broccoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au schimbat rolurile. Bayern a jucat tiki-taka și a...

Bayern Munchen se poate spune că este...

ȘTIRI GdS

Au schimbat rolurile. Bayern a jucat tiki-taka și a...

Bayern Munchen se poate spune că este în acest moment cea mai frumoasă și mai productivă echipă din Liga Campionilor. Campioana Germaniei...

Sindicaliștii din învățământ protestează față de amânarea creșterii salariilor

Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar și „intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie...

De ce nu cresc salariile profesorilor. Orban, explicație ...

De ce nu cresc salariile profesorilor. Cum a explicat premierul Ludovic Orban amânarea creşterii salariilor pentru profesori.

Zece avioane IAR-99, modernizate la Craiova cu 68 milioane...

Zece avioane IAR-99 vor fi modernizate la Craiova cu 68 milioane de euro. Vezi la ce vor servi aeronavele după ce vor fi schimbate complet.

IGPR: Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu,...

Poliţiştii au indisponibilizat, în urma unei acţiuni desfăşurate pe perioada a trei zile, peste 8.000 de tone de azotat de amoniu pentru...

Ludovic Orban, atac la autorităţile din Republica Moldova

Ludovic Orban, atac la autorităţile din Republica Moldova. Declarația a fost făcută la Craiova. Ce le-a atras atenția premierul României.