9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEO vrea o nouă organigramă, cu mai puțini șefi

CEO vrea o nouă organigramă, cu mai puțini șefi

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) și-a propus să reducă din numărul de șefi. În acest sens este în curs de elaborare o organigramă care va prevedea mai puține structuri de conducere în zona de minierit.

Potrivit lui Gore Popescu, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, noua organigramă a Complexului Energetic Oltenia este aproape finalizată. De câteva luni, se vorbește de o reașezare a structurilor de conducere la nivelul subunităților miniere. Unele sindicate au solicitat o reorganizare și la nivelul sucursalelor electrocentrale.

Se vehiculează o serie de schimbări de șefi de carieră. De asemenea, actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia are în vedere inclusiv desființarea Exploatărilor Miniere de Carieră. Acest lucru ar însemna o relație directă a Directoratului cu viitorii șefi de carieră.

Planul de restructurare, dezbătut cu sindicatele

Gore Popescu, reprezentant al Complexului Energetic Oltenia, a mai spus că șefii care vor rămâne fără posturi vor fi redistribuiți către alte structuri de la nivelul subunităților miniere. În mod normal, ar trebui să scadă și salariile celor care conduc acum Exploatările Miniere de Carieră Motru, Jilț și Roșia – Rovinari.

Se lucrează în paralel la noua organigramă, dar și la Planul de restructurare și decarbonare. Acesta va fi prezentat și sindicatelor din cadrul Complexului Energetic Oltenia, în cursul acestei luni.

„Organigrama este aproape gata și sperăm să avem o modalitate de lucru flexibilă și să scurtăm comunicarea deciziilor și, mai ales, implementarea acestora. Vom avea direct legătura cu șefii de cariere. Planul de restructurare și decarbonare care va fi prezentat Comisiei Europene este în curs de elaborare. Avem un draft pe care îl vom prezenta sindicatelor luna aceasta. Așa este corect, să știe și partenerul social care sunt obiectivele CEO pe următorii cinci ani”, a mai spus Gore Popescu, membru în Directoratul CEO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS