18.5 C
Craiova
luni, 10 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit

Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit

Primăria Târgu Jiu a primit, prin donație, un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit.

Terenul a fost donat de Maria Banu Ertegun. Aici poate fi amenajat un parc tematic în care se vor amplasa chioșcuri cu suveniruri, dar vor fi și alte obiective pentru vizitare. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că se fac demersuri pe lângă Ministerul Culturii pentru ca un bust al sculptorului Constantin Brâncuși să fie mutat din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, în viitorul parc.

În prezent, arhitectul Dorin Ștefan a fost solicitat pentru a realiza un proiect de amenajare a viitorului parc. Acesta va avea o suprafață de peste 2.600 de metri pătrați și este situat pe strada Calea Eroilor, pe stânga înainte de intrarea în Parcul Coloanei Fără Sfârșit.

În urmă cu peste un deceniu, proprietarii terenului au dorit să construiască în zonă un muzeu dedicat sculptorului Constantin Brâncuși. În urma unui scandal creat în jurul acestui subiect, s-a renunțat la construirea obiectivului respectiv.

După zece ani, terenul a fost donat municipalității

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a mai spus că în termen de două luni trebuie să fie gata proiectul de amenajare a noului parc. Documentația trebuie să fie prezentată și familiei care a făcut donația. De asemenea, în zece luni trebuie să fie amenajate și lucrările propriu-zise.

„Am semnat joi documentele prin care Primăria Târgu Jiu intră în posesia terenului de 2.665 mp situat lângă Parcul Coloanei Infinitului. Avem și o propunere de proiect, concept al cunoscutului arhitect Dorin Ștefan, pentru acel teren. Zona se va integra în arhitectura Căii Eroilor, a cărei reabilitare a început deja“, a declarat primarul.

Mulţumirile

Marcel Romanescu le-a mulţumit celor care au contribuit la acest lucru. „Doresc să-i mulțumesc, încă o dată, doamnei Maria Banu Ertegun, care a donat terenul din dorința de a contribui la punerea în valoare a operelor lui Constantin Brâncuși, dar și doamnei avocat Cristiana Irinel Stoica, cea care a reprezentat Fundația Infinitului în această acțiune. Doamna este originară de pe plaiurile Gorjului și iubește orașul nostru, dar și operele marelui sculptor, iar gestul acesta generos a fost posibil și ca urmare a eforturilor dânsei. Nu în ultimul rând, trebuie să-i mulțumim domnului Paul Lupu, director al Consiliului Director al Fundației Infinitului. Pentru noi, acest teren reprezintă o nouă oportunitate de a pune în valoare Coloana Infinitului”, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Curtea de Apel dezbate cererea DIICOT de redeschidere a...

Curtea de Apel Bucureşti va dezbate luni cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul '10 august', notează Agerpres.Săptămâna...

SUA au depășit 5 milioane de cazuri de infectare...

Statele Unite sunt țara cea mai afectată de această pandemie, depășind 5 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. America rămâne pe...

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova. GdS prezintă salariile încasate de directorii de la societățile deținute sau controlate de primărie.

Energia electrică din Oltenia, preluată de australieni?

Mai multe companii intrnaționale se luptă pentru preluarea activelor din românia ale grupului CEZ. Printre competitori se află și un consorțiu românesc de...

O piață de un milion de lei, transformată în...

O fostă piață din Craiova în care primăria a investit un milion de lei a fost transformat în groapă de gunoi și...

Olt: Două femei s-au tamponat cu mașinile

Polițiștii Biroului Rutier Slatina s-au deplasat duminică pe raza comunei Serbanesti pentru a cerceta împrejurările producerii unui accident rutier, în care au...