5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul Motru, propus ca unitate medicală pentru suspecți COVID

Spitalul Motru, propus ca unitate medicală pentru suspecți COVID

Autoritățile județene vor să transforme Spitalul din Motru în unitate medicală suport pentru suspecții de coronavirus. Este vorba de persoanele care sunt testate și este necesar să fie ținute într-un spațiu adecvat până la primirea rezultatului.

Singurul spital care îndeplinește condițiile pentru a primi astfel de persoane este cel din Motru, dat fiind faptul că are saloane dotate cu baie proprie. Potrivit prefectului demisionar de Gorj, Cristinel Rujan, autoritățile sanitare se așteaptă la o creștere a numărului de persoane infectate.

Astfel, nu este exclus ca numărul de paturi din spitale să fie insuficient. De asemenea, trebuie să existe un control și al celor care sunt în așteptarea testelor, fiind suspecți COVID, pentru ca aceștia să nu intre în contact cu alte persoane, până când știu sigur că sunt negativi. Prin urmare, nu pot transmite virusul.

S-a trecut de 300 de cazuri

În județul Gorj s-a trecut de 300 de cazuri de coronavirus. Aproape o sută dintre acestea au apărut în ultimele trei săptămâni, lucru ce a produs îngrijorare în rândul autorităților din administrația județeană și în rândul celor sanitare. Este și motivul pentru care este nevoie de măsuri pentru ca spitalele să nu fie prinse pe picior greșit, în cazul în care vor fi și mai multe cazuri.

În prezent, sunt aproape 100 de pacienți cu coronavirus care primesc tratament în spitalele din Târgu Jiu și Târgu Cărbunești. Gradul de ocupare a paturilor este acum de 50%, însă lucrurile se pot înrăutăți.

„Facem demersurile necesare pentru că nu putem să așteptăm să vedem cum lucrurile se schimbă de la o zi la alta și să fim puși în situația de a nu avea variante. Căutăm cea mai bună variantă pentru a avea la dispoziție un spital-suport pentru suspecții de coronavirus care sunt în așteptarea rezultatelor la teste, fie că este vorba de simptomatici sau asimptomatici. Din analiza făcută, Spitalul din Motru corespunde pentru că are saloane dotate cu baie proprie. Varianta este ca pacienții care sunt acum la Motru să fie orientați către alte spitale din județ, iar la Motru să ajungă numai suspecții. Ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus și măsurile se iau înainte, nu după ce apare situația“, a declarat Cristinel Rujan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS