6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa emerit Benedict a urmărit online înmormântarea fratelui său

Papa emerit Benedict a urmărit online înmormântarea fratelui său

Papa emerit Benedict al XVI-lea nu a participat la un recviem organizat în Catedrala din Regensburg, Germania, pentru fratele său mai mare, Georg, în schimb a urmărit slujba online, informează New York Times .

Benedict nu a călătorit în Germania pentru înmormântarea fratelui său, al cărui deces la vârsta de 96 de ani a fost anunţat la data de 1 iulie, însă a urmărit de la Vatican ceremonia transmisă online, a declarat episcopul de Regensburg, Rudolf Voderholzer.

În iunie, Benedict, în vârstă de 93 de ani, a făcut o vizită surpriză în Germania natală pentru a-şi vizita fratele grav bolnav, de asemenea preot. Cei doi erau foarte apropiaţi.

Recviemul a avut loc la catedrala din Regensburg, unde Georg Ratzinger a fost directorul faimosului cor de băieţi Regensburger Domspatzen între 1964 şi 1994.

Numărul participanţilor la înmormântare a fost limitat din cauza pandemiei de coronavirus.

Papa Francisc i-a transmis o scrisoare papei emerit Benedict al XVI-lea în care şi-a exprimat condoleanţele pentru decesul fratelui său. Suveranul pontif a subliniat că se roagă pentru sufletul decedatului, dar şi pentru ca Benedict să primească consolare divină prin credinţa creştină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS