16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstabilitate atmosferică accentuată până deseară

Instabilitate atmosferică accentuată până deseară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu instabilitate atmosferică accentuată, în intervalul 14.00 – 22.00.  În sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80…90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.Cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Va fi Cod galben în intervalul, 7 iulie, ora 12.00 – 7 iulie, ora 22.00,vor fi intensificări susținute ale vântului.  În nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale, în general, între 55 și 75 km/h.

Va fi Cod galben în intervalul, 7 iulie, ora 12.00 – 7 iulie, ora 22.00, de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Astăzi până la ora 12.00, va fi Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și vestul Olteniei, precum și în zonele montane. Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat. Se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în restul teritoriului în a doua parte a zilei de marți (07 iulie). În regiunile sud-estice, local disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS