8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDescoperire înfiorătoare: Containere maritime transformate în celule și o cameră de tortură complet echipată

Descoperire înfiorătoare: Containere maritime transformate în celule și o cameră de tortură complet echipată

-

Poliția olandeză a descoperit în cadrul unei operațiuni mai multe containere maritime care fuseseră transformate în celule improvizate, precum și o cameră de tortură izolată fonic, dotată cu scaun de dentist și instrumente de tortură, potrivit Washington Post. 

Descoperirea șocantă a fost făcută luna trecută de către polițiștii care lucrau la un caz bazat pe informațiile criptate obținute de pe telefoanele infractorilor de către poliția franceză. Forțele de ordine olandeze și britanice au arestat deja sute de suspecție pe baza acestor mesaje criptate.

Investigația poliției olandeze, denumită 26Lemont, bazată pe milioane de mesaje criptate, a dus la arestarea a peste 100 de suspecți și la capturarea a peste 8 tone de cocaină și 1,2 tone de metamfetamină. Totodată, au fost desființate 19 laboratoare în care se produceau droguri sintetice și au fost confiscate zeci de arme de foc.

Camera de tortură era denumită „camera de tratament”

În data de 22 iunie, poliția olandeză a arestat șase oameni suspectați că puneau la cale infracțiuni precum răpire sau atac deosebit de grav. Cele șapte containere au fost descoperite într-un depozit din satul Wouwse Plantage, la granița cu Belgia.

Polițiștii au primit anonim mesaje și fotografii cu camera de tortură, dotată cu un scaun de dentist prevăzut cu mijloace de imobilizare. În mesaje, depozitul era denumit „camera de tratament”. Totodată, erau comunicate numele potențialelor victime, care au fost ateționate de poliție și s-au ascuns.

O instanță din Amsterdam a dispus ca cei 6 suspecți să fie reținuți timp de 90 de zile, pe măsură ce investigația continuă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS