30 C
Craiova
joi, 13 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Scandal în PSD pe tema candidatului la Primăria Târgu Jiu

Scandal în PSD pe tema candidatului la Primăria Târgu Jiu

Social-democrații gorjeni se ceartă pe numele candidatului la postul de primar de Târgu Jiu.

Între protagoniști se află senatorul de Gorj, Florin Cârciumaru, ex-primar de Târgu Jiu și fost președinte al PSD, și viceprimarul din municipiu Adrian Tudor. Acesta din urmă își dorea să fie candidatul pentru funcția de primar. Nu s-a mers pe această variantă, mai ales că în urma unor sondaje de opinie a fost desemnat fostul prefect de Gorj, Ciprian Florescu.

Viceprimarul Tudor s-a arătat în declarații publice nemulțumit de nominalizare și a acuzat existența unor jocuri de culise în partid pentru propulsarea lui Ciprian Florescu. De altfel, se vehiculează că Adrian Tudor, fosta mână dreaptă a ex-primarului din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, ar putea părăsi PSD Gorj, unde deține și o funcție de conducere la nivelul organizației locale.

Cârciumaru se dezice de Adrian Tudor

Senatorul de Gorj, Florin Cârciumaru, s-a dezis miercuri de acțiunile fostului său viceprimar și om de încredere și l-a criticat.

„În ultima perioadă, în organizația PSD Gorj au apărut frământări și discuții febrile în rândul membrilor de partid, unele dintre acestea făcând trimitere și la numele meu. Având în vedere experiența mea politică, toate aceste discuții contradictorii sau pur ideologice le consider normale, într-o perioadă preelectorală, menite să scoată în bătălie cele mai pregătite resurse umane pentru câștigarea competiției. Însă nu pot să accept ca numele meu să apară în declarații ofensatoare și pătimașe ale unor colegi mai tineri, care nu-și acceptă locul în partid și care nu respectă decizia politică a organizației din care aceștia fac parte. Ultimele afirmații au fost de-a dreptul impertinente, devenind și eu indirect țința lor. Am ținut enorm la colegii mei din PSD și de aceea am avut, ani la rând, una dintre cele mai unite și solide echipe din țară. Însă dezamăgirile apar de multe ori de la persoanele apropiate de la care te aștepți cel mai puțin. Sunt nevoit să repet a mia oară că nu am trădat partidul din care fac parte de mai bine de 20 de ani și nici pe colegii cu care am lucrat cot la cot atâția ani, pentru ca organizația județeană să câștige de fiecare dată luptele electorale“, potrivit lui Cârciumaru.

Renunță la Tudor și îl susține pe Florescu

Florin Cârciumaru anunță că se disociază de Adrian Tudor și că îl susține pe candidatul Ciprian Florescu. Practic, îi deschide ușa la partid viceprimarului. Acesta a lăsat să se înțeleagă faptul că ar putea pleca din PSD.

„Ca atare, mă disociez de acțiunile hazardate și afirmațiile total neinspirate ale președintelui executiv al PSD Târgu Jiu, care, intenționat sau nu, încearcă să destabilizeze organizația municipală, tocmai înainte de alegerile locale, deranjat de listele preliminare de candidați. Nici când m-am aflat la conducerea organizației și nici acum, cu domnul președinte Mihai Weber la conducere, nu am impus sau retras personal un anume candidat. La PSD Gorj, candidații au fost stabiliți și desemnați în mod democratic împreună cu filialele locale în cauză, ținându-se cont de opinia colegilor, dar și de sodajele de opinie“, a spus senatorul.

Fără frustrări

Acesta a precizat că social-democraţii trebuie să lase deoparte frustrările. „Astfel a fost desemnat și candidatul pentru Târgu Jiu. Dar, pentru unii, democrația, supunerea faţă de decizia majorității sunt de neacceptat sau de neînțeles. Toți colegii social-democrați trebuie să lase deoparte micile frustrări, să-și susțină candidații desemnați în comunitățile din care fac parte și să se concentreze doar pe obținerea celui mai mare scor la competiția electorală din septembrie. Același lucru îl voi face și eu la Târgu Jiu! Împreună cu echipa președintelui organizației municipale PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, voi face politic și electoral tot ce îmi va sta în putință pentru ca Ciprian Florescu să câștige Primăria Târgu Jiu“, conform senatorului.
Este de amintit că Florin Cârciumaru este nașul de cununie al lui Adrian Tudor, care îi este fin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Peste 3,8 milioane de europeni au solicitat reşedinţă în...

Peste 3,8 milioane de cetăţeni ai ţărilor din Uniunea Europeană au depus cereri de reşedinţă în Regatul Unit după referendumul pentru Brexit,...

Iaşi: Chirica cere universităţilor să pună spaţii la dispoziţia...

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, solicită universităţilor din oraş să pună la dispoziţia autorităţilor spaţii în care toţi elevii ar putea fi prezenţi...

VIDEO / Focar de coronavirus la Spitalul Filiaşi. Prefectul...

Focar de coronavirus la Spitalul Filiaşi. Opt angajaţi de la Spitalul Orăşenesc din Filiaşi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19.

Gorj: Bărbat amendat pentru că a organizat un grup...

În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari, un bărbat, de  46 de ani, din comuna Urdari, a fost...

Tătaru: Starea de alertă ar putea fi prelungită

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că starea de alertă ar putea fi prelungită, dacă așa va decide Comitetul Național pentru...

Timiş: Focar de COVID-19, la o fabrică de încălţăminte...

Numărul focarelor COVID-19 din judeţul Timiş a ajuns la opt, după ce în ultimele 24 de ore a fost înregistrat unul nou,...