24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa intrarea în Grecia, flux separat pentru mașinile înmatriculate în UE

La intrarea în Grecia, flux separat pentru mașinile înmatriculate în UE

Ministerul Aafacerilor Externe (MAE) a anunțat că s-a creat un flux separat pentru mașinile înmatriculate în UE, la intrarea în Grecia.

Autoritățile din Grecia caută și alte soluții pentru ca oamenii să nu mai stea ore în șir la coadă. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a făcut apel pentru găsirea unor soluții pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerării punctul de frontieră Kulata. A sugerat și deschiderea altor puncte de frontieră, având în vedere începerea sezonului turistic.

„În context, a menționat ponderea importantă a turiștilor români în Grecia și necesitatea asigurării condițiilor optime pentru ca aceștia să poată ajunge în cele mai bune condiții la locul de petrecere a vacanței.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a întreprins de urgență demersuri pe lângă Ministerul de externe elen, atât prin intermediul Ambasadei României la Atena, cât și pe lângă Ambasada Greciei la București, solicitând autorităților elene identificarea rapidă a unor soluții care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas”, potrivit MAE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS