16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirector din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la trafic de influență

Director din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la trafic de influență

Un director din Aeroportul Băneasa, alături de o altă persoană, a fost trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influență, informează DNA. Este bănuit că a ajutat un inculpat să primească 5.000 lei și 25.000 euro pentru a interveni la plăți.

DNA a anunțat miercuri trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei persoane fizice, pentru trafic de influență, a lui Bogdan Mitruț, la data faptei director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu. El este cercetat în libertate pentru complicitate la trafic de influență.

Conform rechizitoriului, în perioada februarie – aprilie 2020, persoana fizică, beneficiind de ajutorul directorului Mitruț Bogdan Ion, ar fi cerut și primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei și 25.000 euro, care reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.

Suma de 25.000 euro ar fi fost primită în 14 aprilie 2020, fiind organizat un flagrant.

„Inculpatul ar fi pretins și primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruț Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naționale, astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate. În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranșă de bani primiți de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri”, spune DNA.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS