16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBacalaureat cu zero promovați la Turburea

Bacalaureat cu zero promovați la Turburea

Un liceu din județul Gorj a înregistrat zero promovați la examenul de bacalaureat. Este vorba de Liceul Tehnologic din comuna Turburea.

Nu este primul an în care la Turburea niciunul dintre candidați nu reușește să promoveze examenul național respectiv. De data aceasta, la prima sesiune din anul 2020 s-au înscris șase candidați.

Unul dintre aceștia chiar a reușit să ducă examenul până la capăt și a susținut toate probele. Din nefericire, media obținută a fost sub 6, respectiv 5,71, și, astfel, nu a reușit să promoveze bacalaureatul.

Și la alte licee au fost puțini promovați. La Liceul Tehnologic Stoina, din 27 de candidați au promovat doar 2, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Târgu Jiu, din 75 de elevi au promovat doar 8, la Colegiul „Henri Coandă“ din Târgu Jiu au promovat 11 din 88 de candidați. De asemenea, la Colegiul „Traian Vuia“ din municipiu au promovat 2 candidați din 104.

Niciun liceu cu promovare sută la sută

Patru medii de 10 au fost înregistrate la bacalaureat în județul Gorj. Două au fost obţinute de elevi ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. De asemenea, o medie de 10 a avut un candidat de la Colegiul Național „George Coșbuc“ din Motru, iar altă medie de 10 un candidat de la Colegiul Național „Gheorghe Tătărescu“ din Rovinari.

Potrivit Danei Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, procentul de promovare la prima sesiune a examenului de bacalaureat în județ este de 49,75%. Candidații mai au o șansă la cea de-a doua sesiune a examenului național respectiv.

Față de anii trecuți, nu au mai existat licee cu promovare de sută la sută. Două licee au avut un număr redus de candidați respinși. Este vorba de Colegiile Naționale „Tudor Vladimirescu” și „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, cu 6 picați din 207, respectiv 8 picați din 213.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS