25 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Bacalaureat cu zero promovați la Turburea

Bacalaureat cu zero promovați la Turburea

Un liceu din județul Gorj a înregistrat zero promovați la examenul de bacalaureat. Este vorba de Liceul Tehnologic din comuna Turburea.

Nu este primul an în care la Turburea niciunul dintre candidați nu reușește să promoveze examenul național respectiv. De data aceasta, la prima sesiune din anul 2020 s-au înscris șase candidați.

Unul dintre aceștia chiar a reușit să ducă examenul până la capăt și a susținut toate probele. Din nefericire, media obținută a fost sub 6, respectiv 5,71, și, astfel, nu a reușit să promoveze bacalaureatul.

Și la alte licee au fost puțini promovați. La Liceul Tehnologic Stoina, din 27 de candidați au promovat doar 2, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Târgu Jiu, din 75 de elevi au promovat doar 8, la Colegiul „Henri Coandă“ din Târgu Jiu au promovat 11 din 88 de candidați. De asemenea, la Colegiul „Traian Vuia“ din municipiu au promovat 2 candidați din 104.

Niciun liceu cu promovare sută la sută

Patru medii de 10 au fost înregistrate la bacalaureat în județul Gorj. Două au fost obţinute de elevi ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. De asemenea, o medie de 10 a avut un candidat de la Colegiul Național „George Coșbuc“ din Motru, iar altă medie de 10 un candidat de la Colegiul Național „Gheorghe Tătărescu“ din Rovinari.

Potrivit Danei Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, procentul de promovare la prima sesiune a examenului de bacalaureat în județ este de 49,75%. Candidații mai au o șansă la cea de-a doua sesiune a examenului național respectiv.

Față de anii trecuți, nu au mai existat licee cu promovare de sută la sută. Două licee au avut un număr redus de candidați respinși. Este vorba de Colegiile Naționale „Tudor Vladimirescu” și „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, cu 6 picați din 207, respectiv 8 picați din 213.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Un mort și 23 de cazuri noi de...

Un bărbat, de 78 de ani, din...

ȘTIRI GdS

Pompierii doljeni, 31 de intervenţii în 24 de ore

Echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate, ieri, la 31 de intervenţii.

Gorj: Un mort și 23 de cazuri noi de...

Un bărbat, de 78 de ani, din Bumbești-Jiu, a murit din cauza coronavirusului și alți 23 de gorjeni au fost depistați cu...

Iohannis trage un semnal de alarmă în plină criză...

Președintele Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă de la Cotroceni, afirmând că una dintre marile probleme cu care ne confruntăm,...

„U“ Craiova – FCSB / Mihai Bălaşa este apt!...

Veşti bune pentru suporterii Universităţii Craiova în perspectiva derbiului cu FCSB: Mihai Bălaşa este apt!

A doua sesiune a Bacalaureatului între 24 august –...

Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului național de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Cinci cetăţeni din Bangladesh, ascunşi într-un automarfar

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar condus de un cetăţean...