26 C
Craiova
marți, 14 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Rezultate BAC 2020. Notele la bacalaureat sunt publicate astăzi

Rezultate BAC 2020. Notele la bacalaureat sunt publicate astăzi

Primele rezultate la Bacalaureat 2020 vor fi publicate marţi, 30 iunie, până la ora 12.00. Notele la BAC 2020 vor fi afișate la avizierele liceelor și pe edu.ro. La fel cum s-a întâmplat și la Evaluarea Națională 2020, numele candidaților la bacalaureat vor fi anonimizate.

Ministerul Educaţiei va publica rezultatele la BAC cu anonimizarea numelui şi a prenumelui, după ce candidații au primit un cod unic. Anonimizarea rezultatelor la examenele naționale este o premieră în România, fiind luată ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Contestaţiile notelor la bacalaureat 2020 pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, marţi, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi miercuri, între orele 8,00 – 12,00.

În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale la BAC 2020, după contestaţii, vor fi anunţate duminică, 5 iulie.


Săptămâna trecută, absolvenţii claselor a XII-a și a XIII-a au susţinut probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2020. Un număr de 134.831 de candidaţi au fost prezenţi, luni, la proba la Limba şi literatura română.

Marţi, 6.399 de candidaţi au fost prezenţi la proba scrisă de limba şi literatura maternă, la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, care a avut loc miercuri, s-au prezentat 138.104 candidaţi, iar 137.340 de candidaţi au susţinut joi ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – proba la alegere a profilului şi specializării, potrivit Ministerului Educației.

În acest an, în contextul epidemiei de coronavirus, se va organiza o sesiune specială de bacalaureat pentru elevii care au probleme medicale. La sesiunea specială de BAC 2020 vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis (37,3), au fost în izolare, în carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

BAC 2020 – calendarul sesiunii speciale:

  • 29 iunie – 3 iulie: înscrierea candidaților
  • 6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
  • 7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
  • 8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
  • 9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
  • 10 iulie: afișarea rezultatelor la BAC 2020 (ora 12:00)
  • 10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)
  • 12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00) la bacalaureat 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:29

Trupul găsit în lacul Piru, identificat ca fiind al...

Trupul găsit în lacul Piru din California...

ȘTIRI GdS

28 de români care lucrează în Marea Britanie, infectaţi...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că 28 de cetăţeni români care lucrează în Marea Britanie au fost confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2.

La Kulata au apărut teste anti-COVID falsificate

La punctul de trecere Kulata-Promachonas au apărut teste anti-COVID falsificate, potrivit presei din Grecia. Sunt schimbate nume și alte date personale. 30-40 de...

Cipru: Măsuri dure pentru turiști care nu respectă regulile...

Ciprul a introdus amenzi usturătoare pentru turiştii străini care nu respectă regulile anticoronavirus la sosire, după ce un călător care a minţit...
00:01:29

Trupul găsit în lacul Piru, identificat ca fiind al...

Trupul găsit în lacul Piru din California luni a fost identificat ca fiind al actriţei Naya Rivera, dispărută în urmă cu cinci...

Guvernul se pregătește pentru prelungirea stării de alertă

Guvernul se reunește miercuri în ședință extraordinară pentru a discuta prelungirea stării de alertă, precum și adoptarea raportului privind perioada stării de...

Vâlcea: Incendiu la un parc fotovoltaic

Un incendiu a avut loc în această după amiază la un parc de panouri fotovoltaice si anexele acestuia, în comuna Șirineasa. La...