13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHarta Interactivă, Drumul expres Craiova - Pitești: UMB câștigă contractul și pentru execuția Tronsonului 4

Harta Interactivă, Drumul expres Craiova – Pitești: UMB câștigă contractul și pentru execuția Tronsonului 4

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a finalizat marți raportul procedurii pentru tronsonul 4 din Drumul Expres Craiova – Pitești. Oferta desemnată câștigătoare este cea a constructorului român Dorinel Umbrărescu, în valoare de 617 milioane de lei, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Asocierea de firme românești SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade a câștigat licitația și pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 (31,88 km) al drumului expres DX12 Craiova – Pitești, după ce în urmă cu o săptămână își adjudecase și licitație pentru Tronsonul 3 (21,75 km). Tot UMB este constructor și pe tronsonul 2, unde stadiul fizic este aproape 20%.

Asocierea condusă de UMB a câștigat licitația pentru Tronsonul 4 al drumului expres Dx12 Craiova – Pitești. Anunțul a fost făcut marți de către ministrul Transporturilor aflat în vizită în județul Olt.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,88 km, pornește de la Colonești și ajunge la intersecția viitoare cu autostrada A1 în zona Catanele.

UMB a câștigat licitația cu o ofertă de 617 milioane lei, față de valoarea estimată de CNAIR pentru tronsonul 4 de 909 milioane lei. Dacă nu vor fi depuse contestații și contractul va fi semnat, termenul va fi de 12 luni proiectare și 24 de luni execuție de la ordinul de începere.

Tot UMB a câștigat săptămâna trecută și contractul pe Tronsonul 3 (31,75 km) cu o ofertă de 670 mil lei, circa 67% din valoarea estimată la licitație.
Depunerea ofertelor pentru cele două tronsoane (3 și 4) ale Drumului Expres Craiova – Pitești a fost făcută în februarie anul acesta, după ce o primă licitație lansată în 2017 a fost anulată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS