17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a redeschis centrul de recrutare de personal din Rovinari

S-a redeschis centrul de recrutare de personal din Rovinari

Centrul de recrutare de personal din Rovinari, Gorj, care funcționează pe lângă primărie, a fost redeschis.

Potrivit primarului din Rovinari, Robert Filip, centrul beneficiază de asistență din partea autorităților și este folosit de fabricile deschise în oraș pentru a atrage personal din localitate și, mai ales, din comunele învecinate.

În Rovinari există câteva fabrici care asamblează componente pentru industria auto și care au în permanență nevoie de lucrători pentru că se dezvoltă. La începutul pandemiei de coronavirus, autoritățile locale și conducerile fabricilor au luat decizia de a suspenda activitatera centrului de recrutare de personal. Zilele trecute, centrul a fost redeschis.

„Este un Centru care a fost închis când a început pandemia de coronavirus. Au trecut câteva luni de inactivitate și am luat decizia să repornim activitatea. Se caută forță de muncă în comunele vecine și în Rovinari, desigur, pentru că există în continuare disponibilitate la angajare de personal. Poate mai sunt și rovinăreni care aleg să revină acasă din străinătate”, a declarat Robert Filip, edilul din Rovinari.

Au găsit muncitori la Plopșoru

Robert Filip a declarat că ultimii muncitori recrutați pentru agenții economici din Rovinari sunt din Plopșoru. La fosta Uzină de Reparații Rovinari este în lucru altă fabrică. Și aceasta are nevoie de personal.

„Este nevoie în permanență de muncitori și se caută lucrători peste tot pentru că nu pot să finalizeze investițiile și apoi să se trezească în fața faptului împlinit, adică nu au personalul necesar. Se fac din timp toate aceste lucruri. În anumite cazuri este nevoie de pregătirea și calificarea muncitorilor, a unui nucleu care să îi pregăsească pe cei care vor veni să lucreze. Mai sunt în așteptare alte două investiții: fabrica de gips carton și serele. Se caută personal pentru ce există acum, dar dacă se vor concretiza și celelalte două va fi nevoie și de mai mulți muncitori. Nu am spus nu, când a trebuit să acordăm asistență acestui centru. Este în interesul primăriei să fie cât mai multe locuri de muncă. Ne ajută și pe noi prin încasarea de taxe la bugetul local“, a mai spus Robert Filip.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS