12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevă din Craiova, depistată cu Covid după Evaluarea Națională

Elevă din Craiova, depistată cu Covid după Evaluarea Națională

O elevă de la Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe” din cartierul Brazda lui Novac, Craiova a fost depistată cu coronavirus la două zile după susținerea probelor la Evaluarea Națională. Informația a fost confirmată pentru GdS de către managerul unității de învățământ.

„Am aflat despre situație la două zile după susținerea Evaluării Naționale. Eleva nu a prezentat simptome, a avut temperatura 36,2 și 36,1 înainte de susținerea probelor de examen. Din datele pe care le avem, nu a mai prezentat simptome niciunul dintre elevii care s-au aflat în aceeași sală de examen și niciunul dintre profesorii asistenți. La nivelul unității școlare au fost luate toate măsurile de prevenție. Elevii au purtat mască și spațiile s-au dezinfectat după fiecare probă. Echipa medicală a școlii a ținut în permanență legătura cu Direcția de Sănătate Publică Dolj”, spune directorul şcolii, Nicolae Radu.

Conform purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu, fata ar fi contractat infecția de la tatăl său, care lucrează la un supermarket de bricolaj. Ambii părinți ai elevei au fost confirmați cu coronavirus. De asemenea, trei colegi ai bărbatului au fost confirmați și alți 16 angajați sunt izolați la domiciliu.

În privința elevei, DSP Dolj spune că aceasta nu a avut contacți apropiați la examen pentru că s-au respectat măsurile la nivelul școlii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS