17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă licee din Gorj au toaleta în curte

Două licee din Gorj au toaleta în curte

Un număr de 625 de elevi din Gorj sunt înscriși la școli cu toaleta în curte.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a întocmit o situație cu unitățile de învățământ care încă au toaleta în curte. Datele sunt necesare în vederea alocării de fonduri pentru remedierea problemelor.

Recent, guvernul a aprobat suma de 31 de milioane de lei pentru asigurarea condițiilor moderne în școlile din țară. Acestea presupun mutarea toaletelor din curte în incinta unităților de învățământ sau construirea de spații lângă școli și să existe căi de acces din interior către toalete. Astfel, elevii să nu mai fie nevoiți ca iarna să iasă din sălile de clasă direct afară, pentru a-și face nevoile.

Interesant este că pe lista întocmită de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj se află şase unități școlare de pe raza județului. Între acestea se află și două licee!

În trei zone nu există rețea de canalizare

Unitățile de învățământ cu toaleta în curte sunt: Liceul tehnologic din Stoina, cu 139 de elevi. Aici există rețea de apă curentă, însă nu există rețea de canalizare; Liceul tehnologic din Bâlteni, cu 134 de elevi (există și canalizare și apă curentă, dar toaleta e în curte); Școala Gimnazială „Nicolae Plopșor”, cu 102 elevi.

Aici există rețea de apă curentă, dar nu există canalizare. Pe listă se mai află Școala Gimnazială Aninoasa, cu 96 de elevi.(nu există rețea de canalizare, dar există apă curentă). De asemenea, Școala Gimnazială Samarinești, cu 86 de elevi, are toaleta în curte. Unitatea beneficiază de apă curentă și de fosă septică. Școala Gimnazială numărul 1 din Negomir are 68 de elevi și toaleta în curte. Aici există apă curentă și fosă septică.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj nu au oferit o dată concretă de la care ar putea începe lucrările pentru ca toaletele să nu mai rămână în curtea unităților de învățământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS