16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Cehia a înregistrat cel mai mare număr zilnic de contaminări din ultimele două luni

Coronavirus: Cehia a înregistrat cel mai mare număr zilnic de contaminări din ultimele două luni

Republica Cehă a înregistrat cel mai mare număr zilnic de contaminări cu Covid-19 după mai bine de două luni, cu apariţia mai multor focare locale, au anunţat sâmbătă autorităţile cehe din domeniul sănătăţii, potrivit Agerpres.

Ministerul Sănătăţii ceh a raportat vineri 168 de noi cazuri, cea mai mare creştere în decurs de 24 de ore din 11 aprilie până în prezent, apoi alte 120 de cazuri sâmbătă.

Noile cazuri au majorat bilanţul total în această ţară de 10,7 milioane de locuitori la 11.164 de contaminări, dintre care 349 s-au soldat cu deces.

Responsabila-şefă pentru sănătate publică, Jarmila Razova, a explicat această creştere puternică prin numărul mai mare de teste efectuate în mai multe focare locale unde virusul se răspândeşte rapid, printre care o companie minieră din estul ţării şi o altă întreprindere în nord.

Ea a acuzat de asemenea, la radioul public, „o anumită relaxare (a restricţiilor) devenită posibilă printr-o bună situaţie epidemică” şi a estimat că cehii „nu se comportă de o manieră responsabilă, cum ar trebui”.

„Însă eu cred că răspândirea (coronavirusului) rămâne sub control, este vorba de focare localizate”, a spus ea.

Cehia a anunţat în urmă cu o săptămână că va anula obligativitatea purtării de măşti începând cu 1 iulie, exceptând capitala. Ţara şi-a deschis de asemenea frontierele, precum şi magazinele, şcolile şi restaurantele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS